(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı televizyon programında CHP kurultayına ilişkin, “Özgür Bey’in adaylıktan çekilip Sayın İmamoğlu’nun genel başkan adayı olarak çıkacağı düşünüyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinden ihraç edilen ve ihraca karşı açtığı dava reddedilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TV 100’e konuk oldu. Gazeteci Ece Üner’in sorularını yanıtlayan Özcan, ihraç sürecine ve CHP’ye ilişkin mesajlar verdi.

Kemal Kılıçdaorğlu’nun genel başkanlık için şansının hala yüksek olduğunu aktaran Özcan, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun kurultayda o koltuktan kalkması benim en büyük dileğim.  Ama hala Sayın Kılıçdaroğlu’na bağlı, göbekten bağlı belediye başkanları, milletvekilleri varken, bundan rant uman insanlar varken ben hala Sayın Özgür Özel’in şansının en fazla yüzde 40’a yükseldiğini düşünüyorum. En fazla yüzde 60 Kılıçdaroğlu gerçeğiyle karşı karşıyayız” dedi.

“SAYIN İMAMOĞLU İÇİN DE MANTIKLI BİR SEÇENEK OLUR”

Özcan, Özgür Özel’in son anda adaylıktan çekileceğini ve Ekrem İmamoğlu’nun aday olacağını dile getirerek, “Ben Özgür Bey’in adaylıktan son anda çekilip Sayın İmamoğlu’nun genel başkan adayı olarak çıkacağı bir kongrenin, kurultayın yaşanabileceğini düşünüyorum. Benim açımdan bu dakikadan sonra sürpriz olmayacak. Özellikle İstanbul kongresinden sonra. Bu Sayın İmamoğlu için de mantıklı bir seçenek olur, çünkü şu an İstanbul’u kazanma şansı, kurultayı kazanma şansından daha az. Özgür Özel düzgün bir insan ama Sayın İmamoğlu aday olursa Sayın Kılıçdaroğlu’nun karşısında şansı daha yüksek” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE