Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimlere ilişkin, “Umuyorum ve diliyorum ki iktidarda bir CHP olacak. Tersi olursa zaten tufan... O zaman yönetim değişir. AK Parti seçimi kaybederse, AK Parti diye bir parti de birkaç içerisinde kalmaz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 1 yıl süreyle ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, tekrar partisine dönmesine 2 ay kaldı. 2023 genel seçimleri sonrası Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılacak Özcan, seçime ilişkin değerlendirme yaptı.

“YAPILAN ANKETLER KILIÇDAROĞLU’NUN CUMHURBAŞKANI OLACAĞI YÖNÜNDE”

Seçimlerin ardından farklı bir Cumhuriyet Halk Partisi ile karışılacağının altını çizen Özcan, “Her hâlükârda farklı bir CHP olacak. Niye farklı bir CHP olacak, umuyorum ve diliyorum ki iktidarda bir CHP olacak. Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı olduğu, birçok arkadaşımızın bakan görev aldığı, parlamentoda güçlü olarak temsil edilen bir CHP bekliyorum. Tersi olursa zaten tufan... Siyaseten çok sıkıntı yaşanır. Ama sokakta gördüğüm, yapılan anketler… 14 Mayıs’ta olmasa bile, 28 Mayıs’ta ikinci turda Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olacağı yönünde” dedi.

“O ZAMAN YÖNETİM DEĞİŞİR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi kaybetmesi durumunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun; AK Parti’nin kaybetmesi durumunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partideki görevlerinden ayrılacağını belirten Özcan, “AK Parti seçimi kaybederse, Cumhur İttifakı seçimi kaybederse, Sayın Erdoğan siyaseti bırakır. Muhalefet lideri olarak kalmaz. Dolayısıyla Erdoğan partisi olduğu için AK Parti diye bir parti de birkaç içerisinde kalmaz. Yerine yeni partiler kurulabilir. Tersi bir durum olursa, Allah korusun Millet İttifakı kaybetti. Pek ihtimal görmüyorum… Millet İttifakı’nın amiral gemisi Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi kalır. AK Parti gibi kişi partisi değil. Atatürk’ün kurduğu bir parti. Cumhuriyet Halk Partisi’nde Atatürk’ten daha önemli bir lider olamaz. Elbette o zaman yönetim değişir. Açık açık söyleyeyim” ifadelerini kullandı.