(Haber: Oğuzhan Eke) – Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bakanların Bolu için verdiği sözlerin tutulmasını istedi. Özcan, “Hayırlı olsun diyecekler, ondan sonra hep birlikte yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

Resmi olmayan sonuçlara göre 2024 Mahalli İdareler seçimini kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın toplantısı düzenledi. Seçim dönemine dair açıklamalarda bulunan Özcan, AK Parti’nin de Milliyetçi Hareket Partisi’nin de Bolu’da en doğru adayla seçime girdiğini ifade etti. Bolu’da, Cumhuriyet Halk Partisinin ilçelerdeki başarısına değindi. Yeni dönemde Bolu için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

“BU SÖZLERİ VERİRKEN BAKANLARIN YANINDAYDI”

Seçim döneminde Bolu’ya gelen Bakanların verdiği proje sözlerini hatırlatan Özcan, “AK Partili aday Bolu’ya birçok bakan getirdi. Stadyum başta olmak üzere bir çok söz verdirdi. Kamuoyu önünde. Hatta ‘Bu sözler benim için değil Bolu için verilmiş sözler’ dedi. O yüzden biz bu sözlerin takipçisi olacağız. Onlar da olacak. Sayın Muhammed Emin Demirkol, AK Parti’nin Milletvekili, İl Başkanı nasıl kameraların karşısında bu sözleri verirken Bakanların yanındaydı. Bu sözlerin gereğini yerine getirmek üzere ben Ankara’ya giderken, benim de yanımda olacaklar” dedi.

“BUNU İÇLERİNE SİNDİRECEKLER”

Özcan, belediye başkanlığını kazandığın herkes tarafından kabul edilmesi gerektiğini işaret ederek, “Bolu’da Sayın Cumhurbaşkanına yüzde 65 oranında oy çıktı. Şimdi il genelinde birinciyiz. Bir önceki döneme göre oyumuzu arttırmışız. Bolu halkı şunu söylüyor, herkes saygılı olacak buna... Tamam, ülke yönetimini Sayın Erdoğan’a teslim ettik, Bolu’nun yönetimini de Tanju Özcan’a teslim ediyoruz. Bunu içlerine sindirecekler. Hayırlı olsun diyecekler, ondan sonra hep birlikte yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

“YÜZDE 86 OY ALDIĞIMIZ SANDIK VAR”

Özcan, her sandıktan birinci çıktıklarını aktararak, “Türkiye’de bir rekor kırıldı. Bir seçim çevresindeki bütün sandıklarda birinci çıktık. Bütün sandıklarda. Yani hepinizin oy kullandığı her sandıkta biz birinci çıktı. En yakın sandıkta üç oyla, onun dışında yüzde 86 oy aldığımız sandık da var” diye konuştu.

“BİR KEZ DAHA İSPAT EDECEĞİM”

Özcan, siyaset yapma şeklinin aynı doğrultuda devam edeceğinin de mesajını vererek, “Kimseyi ayırmadan, kayırmadan, tüyü bitmemiş yetim hakkı yemeden, yedirmeden, israf etmeden, harama el uzatmadan yönetmeye devam edeceğim. Türkiye’deki meselelerle ilgili de düşüncelerimi net, açık, kıvırmadan, söyleyen bir belediye başkanı olacağım.  ‘Her doğru her yerde söylenmez’ lafının, siyasetçiler için geçerli olmadığını bir kez daha ispat edeceğim” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE