Bolu Belediye Başkanı Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a “Keynesbenzetmesi yaparak, “Aynaya baksa sebebi orada görecektir” dedi.

Haber: Aslı Akış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "faiz sebep enflasyon sonuç" diyerek yüksek faize bu zamana kadar her alanda karşı çıktığını söylemişti. Bu sözler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da faizleri yüzde 19'dan yüzde 14'e kadar geriletti.  Ancak faizi düşen tek yer MB oldu. Kredi faizlerinde ciddi artışlar yaşandı. MB faizi düşse de enflasyon yukarı yöne devam edip yüzde 40'a dayandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz konusundaki söylemlerine tepki göstererek “Kuramından sonra hem faiz hem enflasyon yükseldi. Aynaya baksa sebebi görecektir” ifadelerini kullandı.

“KENDİNİ KEYNES ZANNEDEN, ÜLKEYİ YÖNETEN KİŞİ”

Twitter'dan paylaşım yapan başkan Özcan, “Kendini Keynes zanneden, ülkeyi yöneten kişi; bir süre önce 'faiz sebep, enflasyon sonuç' diyordu. O 'kuramından' sonra, hem faiz yükseldi hem enflasyon :) Bence bunu söyleyen aynaya baksa sebebi orada görecektir. Sebep ortadan kalkınca enflasyon da faiz de düşecek” dedi.

Editör: TE Bilisim