(Haber: Aslı Akış) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İstanbul Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde istihdam edilen ve Arapça isme sahip tabip, hemşire, destek personeli gibi personelin listesinin olduğu bir görsel yayımladı, iktidara yüklendi. Özcan, Arap personel için “çöl bedevileri” ifadesini kullandı.

İsrail gizli servisi MOSSAD adına çalışanlara yönelik operasyonlarda yakalanan yabancı uyruklu ajanlar arasından İstanbul Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde sağlık destek personeli olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Yabancı uyruklu ajanların çok sayıda bulunması ve çeşitli görevlerde istihdam edilmiş olmaları gündemde şok etkisi yaratmıştı.

“CANIMIZ MALIMIZ ÇOCUKLARIMIZ SIĞINMACILARA EMANET”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, söz konusu kişiler için “Çöl Bedevileri” ifadesini kullanarak;  “Bu doğru ise; onurumuzdan, çocuklarımızın geleceğinden, malımızdan sonra, canımız da bu sığınmacılara ait. Pırıl pırıl doktorlarını yurtdışına davet ederken, bu Çöl Bedevilerine umut bağlamışsınız. Yazıklar olsun size!!!” şeklinde sert dille iktidarı eleştirdi.

Editör: Oğuzhan EKE