(HABER: ASLI AKIŞ) CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan “Gerçek bir Türk milliyetçisiyim” diyerek Türk Ocakları'na katıldığını duyurdu. Özcan, Türk Ocakları’na üye olduğunu gösteren bir belgeyi de paylaştı.

22 Haziran 2021’de CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Başkan Özcan, bu karara tepki göstererek, 3 Temmuz 2021’de Bolu’dan Ankara’ya “Değişim ve Adalet Yürüyüşü” başlattı.

Özcan, 10 gün süren yürüyüşün ardından 13 Temmuz 2021’de CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu’na protesto gösterisinde bulundu. Özcan, konuşma yaptığı otobüsten koltuk fırlattı. Bu eylemin ardından Özcan, 26 Temmuz 2021’de CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi.

Özcan, partisiz olarak Bolu Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, CHP’de yapılan 38. Olağan Kurultay’da Özgür Özel’in genel başkan seçilmesi sonrası harekete geçti. Özcan, Özel ile görüştüğünü açıklayarak, partiye dönmek istediğini iletti.

Kesin ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve 26 Temmuz'da CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türk Ocakları'na üye olduğunu duyurdu.

“GERÇEK BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM”

Özcan makamında kendisini ziyaret eden Türk Ocakları yöneticileriyle videosunu paylaştığı mesajında “Bugün gerçek bir Türk Milliyetçisi ve samimi bir Cumhuriyet çocuğu olarak, Türk Ocakları’na üye olduğumu kamuoyuna saygı ile duyuruyorum” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ