Türkiye Değişim Partisi (TDP) Yerel Medya Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Maksut Beykoz, yerel medyanın yeteri kadar desteklenmediğini açıklayarak, “Gazetecinin maddesel bir şeyi yok. ‘Gazeteci’ denildiği zaman insanların gözünde büyük insanlar canlanıyor. Hayır, alakası yok” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da gerçekleştirilen toplantı TDP Genel Başkan Vekili Uğur Aksöz, Yerel Medya Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Maksut Beykoz ve Bayındırlık ve Doğal Afetler Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özkan Sabri Erbakan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genel Başkan Yardımcısı Maksut Beykoz, gelen soru üzerine yerel basın ve gazetecilere ilişkin konuştu.

“GAZETECİNİN MADDESEL BİR ŞEYİ YOK”

Gazetecilerin maddi olarak sorun yaşadığını aktaran Beykoz, “Türkiye Değişim Partisi olarak biz yerel medyadan sorumlu bir kadro açtık. Bunu yaparken bir kere şunu ön plana çıkardık. Çalışan personelimizin hak ve hukukunu sonuna kadar takip edeceğiz. Örneğin gazetecilerin hafta sonu tatili yok. Gazetecinin maddesel bir şeyi yok. ‘Gazeteci’ denildiği zaman insanların gözünde büyük insanlar canlanıyor. Hayır, alakası yok, çok zor durumda, çok zor şartlarda yürütüyoruz. Buna patronlar dâhil olmak üzere” dedi.

“KÂĞIT, BASILI GAZETELERİN EN BÜYÜK SIKINTISI”

Basılı gazetelerin kağıt sıkıntısı yaşadığını aktaran Beykoz, “Bugün en büyük sıkıntımız kâğıt… Basılı gazetelerin en büyük sıkıntısı. Maddi olarak yetişemiyorlar. Radyoların çok büyük dertleri, sıkıntıları var. 6 tane kuruma bağlıyız. Dünya’da olmayanları uyguluyorlar. Bunlarla ilgili insanlar maddesel olarak icralara veriliyor. Pandemi atlattık, hiçbir gazete, radyo, yerel televizyona destek verilmedi” ifadelerini kullandı.

“ONLARA PARALAR AKIYOR”

Desteklerin büyük gazetelere aktarıldığını belirten Beykoz, “Şimdi Türkiye’de tiraj olayı ön planda. Bunların tirajlarını kendileri belirliyorlar. ‘1 milyon tirajım var, 2 milyon tirajım var.’ Hayır, hepsi yalan. Onlara paralar akıyor. Yerele hiçbir şey yok. Şunu söyleyeyim, yerelde iktidar olamayan, genelde hiç iktidar olamaz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim