TED Düzce Koleji – TED Bolu Koleji 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı için vizyon toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda 8-11 Eylül tarihlerine kadar yapılması gerekenlerle ve eğitim süreci ile ilgili konuşuldu.

Haber: Nilay Çelik- Servet Gökçek

TED Düzce ve TED Bolu Koleji, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Vizyon toplantısı gerçekleştirdi. Programa ÖKEV Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, Eğitim Direktörü ve Düzce-Bolu Kurucu Temsilcisi Salih Akbay, TED Bolu Koleji Koordinatörü Merve Atalay ve öğretmenler katıldı.

“ZİRVEDE RÜZGARLAR SERT ESER”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren ÖKEV Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, öğretmenlere gösterdikleri başarı içinde ayrıca teşekkür etti. Bu yıl ki hedeflerine değinerek, “Hedeflerimiz arasında bölgemizde, markamızın kendi eğitim-öğretim kültür vakfının markasının, TED Kolejleri ’nin ve TED Eğitim Kurumları’nın vizyonuna uygun bir şekilde lider olmak ve bu liderlik bayrağımızı elimizde hem eğitimde hem öğretimde hem iş ve işleyişte yukarıda tutmak. Zirvede rüzgarlar sert eser, oraya dayanıklı olmak gerekir. Biz kurum olarak bunun bilinci içindeyiz. Devamlı kendimizi yenileyen daha iyisini nasıl yapabiliriz arayışları içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 

“TÜRKİYE’DE TANINAN SAYGI DEĞER BİR OKUL OLMAK”

Eğitim Direktörü ve Düzce-Bolu Kurucu Temsilcisi Salih Akbay, “Bir okulun misyonu nedir? İyi eğitim vermek. Veriyoruz. Nedir şehrinin en iyisi olmaktır, en iyisiyiz. Nedir, eğitim kriterlerini belirliyor olmak, belirliyoruz. O zaman bizim ileri vizyonumuz ne? Bizim ileri vizyonumuz her açıdan kendini yenileyen, sürekli bilimsel olarak yaptığı işleri denetleyen, adım adım dört yıllık bir periyotla önce şehrin bir üstüne çıkıp bölgenin en iyi okulu olmak ve sonrada bütün Türkiye’de tanınan saygı değer bir okul olmak. Gelmeye çalıştığımız yer bu. Normal bir okulun gelmeye çalıştığı yer bizim geçmişimiz. 24 yıl dile kolay. Bir okulun bizimle yarışabilmesi için önce soracağım ilk soru 24 dönem mezun verdiniz mi? yeterli. Her bir mezunda aldığımız deneyim bize yeterli” ifadelerini kullandı.

Akbay, konuşmasının devamında başarılı okulların ortak özelliklerine değindi. Öğrencilere nasıl davranılması gerektiği hakkında da bilgiler verdi. Etkili öğrenme döngüsü üzerinden konuşmasına devam ederek, ayda bir kez TED Düzce ve TED Bolu olarak toplantılar gerçekleştireceklerini belirtti.