PAZARDA TEK TEK HESAPLADIK

Tek başına yaşayan bir kişi, akşam yemeğinde balık sofrası hazırlayabilmesi için ne kadar harcaması gerektiğini, pazarı gezerek hesapladık. Buna göre bir kişilik akşam yemeğinde balık yemenin maliyeti 63 lira 95 kuruş.

Özel Haber: Oğuzhan Eke – Yasin Celal Torun

Balık, kış aylarında vatandaşın sofralarının başlıca et ürünü haline geliyor. Özellikle besleyiciliği ve lezzetiyle et seven her vatandaşın hayali.  Peki, tek başına kişinin bir akşam yemeğinde kuracağı balık sofrasının tutarı ne kadar? Bu yemeğin hesabını yapmak için pazara indik.

Öncelikle sofranın ana malzemesi olan balığa ihtiyaç var. Herkesin ilk tercihi olan hamsi pazarda yer almadığı için, kilosu 35 lira olan istavrit tercih edildi. Tek kişinin ihtiyacını karşılayacak 400 gram istavrit için 15 lira ücret ödedik.

Alışverişin devamında balık sofrasının olmazsa olmazı yeşillik salatasına sıra geldi. Salatada ihtiyaç duyulacak ürünlere; 1 demet roka, 1 adet kırmızılahana, 1 adet küçük boy marul ile 3 adet limon 17 lira tuttu.  Balık yemeğinin tatlısı olan helva ise 19 lira 95 kuruş fiyatla satılıyor.

Yemeğin ardından meyve yemek de evlerin olmazsa olmazlarından. Tek başına yaşayan birinin 2-3 gün boyunca yiyebileceği, yarım kilo elma, 5 adet portakal, 1 büyük nar ise toplamda 12 lira tuttu.

200 lira para ile çıktığımız bir akşam yemeği alışverişinde, tek kişinin ihtiyacını karşılayabilecek meyve, sebze ve balık için 63 lira 95 kuruş para harcandı. Öte yandan bu fiyata mutfakta harcanacak elektrik ve doğal gaz dahil değil.

4 kişilik aileye, bir akşam yemeğinde tüketecekleri balığı hazırlamak için, bu tutarı 4 ile çarpmak gerekiyor.

Editör: TE Bilisim