Bolu Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası 12. Olağan Genel Kurulu Necip Fazıl Kültür Merkezi yapılan seçimle gerçekleşti. Tek listeyle yapılan seçimlerde tekrar başkanlığa güven tazeleyen mevcut Başkan Mehmet Yılmaz seçildi.

Haber: Aslı Akış

Kongreye, Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, oda başkanları ve çok sayıda üye katıldı.

Divan Başkanlığını Tahir Gayret’in yaptığı olağan genel kurul Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı. Genel kurulda faaliyet raporu, denetim raporu, bilanço, gelir gider cetveli okundu ve oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Kongrenin açılış ve selamlama konuşmasını yapan mevcut başkan Mehmet Yılmaz; “Terziler Esnaf ve Sanatkârlar odamızın değerli üyeleri, gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuza gelmenizden dolayı hepinizi saygı ve samimi duygularımla kucaklıyorum. Genel kurulumuzun öncelikle odamızın üyelerine, Bolumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

YILMAZ, BOLU TERZİLER ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Yılmaz, 4 yıllık görev süresi boyunca oda olarak yapılan faaliyetlerden de bahsederek; “Bundan 4 yıl önce yapılan odamızın olağan genel kurul toplantımızda sizlerin kıymetli oyları ile 4 yıllık süre için 2.kez başkan ve yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştik. Geçen bu 4 yıllık görev süresince yönetim kurulumuzla her ay bir araya gelerek toplantılar yaptık. Yapılan toplantılarda alınan kararların genel kurul doğrultusunda dikkat ettik. Göreve geldiğimizde 403 olan üye sayımız, dönemimizde 602 ye yükselmiştir” ifadelerini kullandı.

“24 MESLEK KURULUŞUMUZ VAR”

Bolu Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı meslek kuruluşları hakkında da bilgi veren Yılmaz; “Odamızın adı her ne kadar terziler ve esnaflar olarak geçse de odamız da 24 meslek kuruluşu mevcuttur. Bunlar başlıca konfeksiyon, çeyiz. Kurs, halı yıkama tuhafiye, hediyelik eşya ağırlıklı meslek gruplarındandır. Yıllık üye aidatlarımız büyük titizlikle tahsil edilmiş olup ödeyemeyen üyelerimiz için 4 kez yapılandırma yapılmıştır. Üye takipleri bakanlık üzerinden yapılmaktadır. Bolu mesleki eğitimi merkezi ile ilgili iyi ilişkiler içinde bulunulmuş çırak, kalfa öğrenci kayıtları odamıza düşen görev yerine getirilmiştir” şeklinde konuştu.

“COVİD-19 SÜRESİNDE ESNAFIMIZA DESTEK SAĞLADIK”

Mehmet Yılmaz, pandemi devam ederken esnaflara sağlanan desteklerden de bahsederek; “Esnaflarımızın nakit sıkıntısını gidermek için gerek bizim önderliğimizde kurulan Köroğlu esnaf kefalet kooperatifi gerekse KOSGEB tarafından sağlanan kredilerle ilgili çalışmalar yapılarak esnafımızın Kobi desteğinden faydalanmaları için çalışmalar yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir.  Covid-19 süresince basit usul esnaflarımıza devletimiz tarafından verilen destek konusunda gerekli bilgiler yapılarak gelir kaybı ve kira desteği talebinde bulunan üyelerimiz odamız tarafından başvuruları alınmıştır” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra seçime geçildi. 543 delegeden kullanılan oyun 61’ini alan Mehmet Yılmaz, yeniden 4 yıllık süreyle Bolu Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığı görevine seçildi.

Mehmet Yılmaz’ın yönetim kurulu üyeliğine Niyazi Sarıoğlu, Emel Özarslan, Ayhan Toktay, Vural Yürekli, Veysel Yaman, Mustafa Şimşek Denetim Kurulu üyeliğine Turgut Çoban, Ümit Cihan ile Mehtap Çok seçildi.

Editör: TE Bilisim