Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde ilimizdeki market ve gıda imalatı yapan işletmelerde denetimlerde bulundular. Vatandaşların şikayetlerini de değerlendiren ekipler, Ramazan Bayramı'na kadar tüm marketlerde  denetimlerine devam edecek.

Haber: Aslı Akış

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince zincir marketlerde ve manavlarda ürünlerin fiyat etiketleri, ürünlerde kasa ve raf fiyatlarındaki uyuşmazlıklar ile haksız fiyat artısı olup olmadığına yönelik denetim gerçekleştirildi. Ürünlerin raf ve kasa fiyatları karşılaştırıldı, son kullanma tarihleri ve önceki fatura fiyatlarını tek tek incelendi. Ekipler ayrıca tam kapanma sürecinin kontrollü bir şekilde yönetilmesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla işletmecilere bilgilendirmelerde bulunurken, fiyat artışı yapmamaları konusunda uyarı yaptılar.

Ramazan ayında, bayramda ve sonrasında Boluluların fahiş sebze, meyve ve ürün fiyatlarıyla karşılaşmaması için denetimlerini yoğunlaştıran ekiplerce, fiyat artışlarını engellemeye yönelik vatandaşı mağdur edecek durumlarla karşılaşıldığında belge ve tutanaklar Ticaret Bakanlığına teslim edilecek.

Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince bugün gerçekleştirilen denetimlerin her gün devam edeceği ve vatandaşların ALO 175 tüketici hattı veya haksız fiyat artışı sistemi mobil uygulaması üzerinden yaptıkları şikâyetler için de ayrıca denetim yapılacağı öğrenildi.

Öte yandan yapılan denetimlerde haksız fiyat artısı ve fiyat etiketi uyuşmazlığı tespit edilen marketler hakkında yasal işlem yapıldı.

Editör: TE Bilisim