(HABER: Mehmet Şah Elkatmış) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım ve işgal ile hastanelerin bombalanmasını protesto etmek amacıyla, beyaz önlüklerini giyerek sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulme sessiz kalmayan sağlık çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar, aralarında Bolu’nun da olduğu 36 ilde eş zamanlı protesto yürüyüşü düzenledi.

Bolu’da İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi önünden başlayan yürüyüş, İzzet Baysal Caddesi boyunca devam ederek, Demokrasi Meydanı’ndaki Kadı Camii önünde sona erdi.

Yürüyüşe; 20’nci dönem Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu, Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, BAİBÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, hekimler ve sağlık çalışanları, akademik-idari personel ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün sonunda İsrail’in Gazze’deki zulmünü kınayan bir açıklama yapan Tıp Fakültesi öğrencileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar, Gazze’de hayatını kaybedenler için dua etti.

Editör: Servet GÖKÇEK