Tiyatro Festivali’nin ilk gününde, Bolulu vatandaşlar bilet alabilmek için 200 metreye yakın kuyruk oluştururken, ilk oyunun biletlere sıraya giren yüzlerce Boluluya yetmedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi tarafından, 27-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tiyatro Festivali başladı. 27 Mart Dünya Tiyatro günü kapsamında düzenlenen etkinliğin ilk gününde Bolulu vatandaşlar Necip Fazıl Kültür Merkezi önünde yaklaşık 200 metre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Tüm belediye meydanını boydan boya kaplayan kuyrukta, genç ve yaşlı yüzlerce Bolulu vatandaş bekledi.

BİLETLER HIZLA TÜKENDİ

Biletlerin ücretsiz olarak sunulduğu festivalde, Bolulu vatandaşlar bilet alabilmek için uzun süreler beklemek zorunda kaldı. Ancak uzun bekleyişe rağmen, biletlerin 1 saat içerisinde tükenmesi nedeniyle, kuyruktaki vatandaşlardan bilet alamayanlar oldu. Ayrıca, toplu bilet alımının önüne geçmek amacıyla bir kişi, en fazla 3 adet bilet alabildi.

“HERKESİN FAYDALANMASINI ÇOK İSTERDİK”

Kuyrukta bekleyen bir vatandaş, birkaç salon daha açılması gerektiğini belirterek, “Bolulu tiyatroya aç. Bakın şu halimize, çok kötü. Tamam, çok harika bir şey yapmış Bolu Belediyesi ama bilemiyorum… Birkaç farklı salon açsaydınız, farklı salonlarda da izleyebilseydik keşke. Herkesin bu imkândan faydalanmasını çok isterdik” dedi.

“TARİHİNDE İLK DEFA TİYATRO FESTİVALİ OLUYOR”

Festivale ilişkin bilgi veren Bolu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ergin Yönet, “Toplumları, şehirleri ileriye taşıyacak en önemli ögelerden bir tanesi de sanattır. Bolu yıllardır ne yazık ki sanat alanında çok çok geride kalmış. Bu bağlamda Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın önderliğinde Bolu sanat şehri olma konusunda emin adımlarla ilerliyor. Bu günde Dünya Tiyatro Günü, bu bağlamda bir tiyatro festivali düzenliyor Bolu Belediyesi. Bolu tarihinde ilk defa tiyatro festivali oluyor” ifadelerini kullandı.

“BOLU’NUN TİYATROYA ÖNEM VERDİĞİNİ GÖSTERDİ”

Tiyatro için oluşan uzun kuyruğa ilişkin de konuşan Yönet, “İlk oyunumuz, “Benimle Delirir Misin?” ücretsiz olarak sahnelenecek. Çok yoğun bir ilgi var. Bolu’nun sanata ne kadar önem verdiği, sanat konusunda ne kadar beklentisi olduğu, tiyatroya ne kadar önem verdiğini bu sıra bize bir kez daha göstermiş oldu. Etkinlik 5 gün boyunca sürecek, ücretsiz biletlerimiz saat 11.30 itibariyle vatandaşlarımız temin edebilirler. Herkese iyi seyirler, mutlu günler diliyorum” şeklinde kullandı.

Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Tiyatro Festivali; 28 Mart “Baş Belası”, 29 Mart “İyi Kötü Çirkin” ,  30 Mart “Plastik Aşklar” , 31 Mart “12 Numaralı Adam” oyunlarıyla devam edecek.

Editör: TE Bilisim