Bolulu üreticilerden gelen talepler doğrultusunda, AK Parti Bolu İl Teşkilatı’nın, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler olumlu sonuç verdi. Bolu’da TMO alım ofisi açılacak.

Basın Bülteni

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ile AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bolu’da devam eden ve planlanan proje ve yatırımlarına ilişkin Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ile bir görüşme gerçekleştirdi. Söz konusu görüşmede Bolulu çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından geçen yıl olduğu gibi bu yılda da Bolu’da buğday ve arpa alım ofislerinin açılması konusu ele alındı.

TMO OFİSLERİNİN AÇILACAĞI YERLER VE TARİHLERİ BELLİ OLDU

Ankara’da gerçekleştirilen istişareler neticesinde Bolu’da TMO geçici alım ofislerinin açılması kararlaştırıldı. Buna göre; 25 Temmuz Salı günü Göynük ilçesinde, 1 Ağustos Salı günü Bolu Merkez’de ve 14 Ağustos Pazartesi günü ise Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde alım ofisleri açılacak. Çiftçiler ürettikleri ürünlerinin tamamını satana kadar alım ofisleri açık kalacak. TMO tarafından belirlenen alım noktalarına randevu alarak giden çiftçiler, dilediği miktarda ürününü rahatlıkla satabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda TMO’nun piyasaya göre en iyi fiyatı verdiği ve ton başına destek ödemesi yaptığı biliniyor.

“ÇİFTÇİLERİMİZİ HEM GÜÇLENDİRİYOR HEM DE FIRSATÇILARA KARŞI KORUYORUZ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, “Bolulu çiftçilerimizin ve ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda da ilimizde geçici alım ofisleri açması yönünde yoğun talepleri oldu. Bu istekler karşısında hemen ilgili kurumlarla gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik ve hamdolsun olumlu şekilde neticelendirdik. Hasat zamanı dikkate alınarak TMO geçici alım ofisleri, bu yıl da ilimizde açılacak. Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin hem elini güçlendirmek hem de onları piyasadaki fırsatçılara karşı korumak için AK Parti Hükümeti olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda piyasadaki en iyi fiyatı TMO olarak devletimiz veriyor. Aynı zamanda ton başına destek ödemesi de yapılıyor. Bunun yanında çiftçimizin satmak istediği ürünlerinin tamamını ofislerimiz alıyor. Yine mazot, gübre, tohum ve birçok kalemde çeşitli desteklemeler yapılıyor. Yeter ki çiftçilerimiz üretsin. Devletimiz onların yanında olmaya devam edecek. Üreticilerimize hayırlı olsun, ürünleri bol, kazançları bereketli olsun. Son olarak TMO alım ofislerinin Bolu’da açılmasında emeği olan Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Veysel Tiryaki’ye, Milletvekilimiz Yüksel Coşkunyürek’e, TMO Genel Müdürümüz Ahmet Güldal’a ve yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE