TOBBUND Bilgilendirme toplantısı TOBBUND Lojistik Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uylukçu, Genel Müdür Yardımcısı Ayça Türkcan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, TOBBUND Lojistik Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uylukçu, Genel Müdür Yardımcısı Ayça Türkcan, UND Bolu Bölge Çalışma Grubu Başkanı Yılmaz Bakırcı, UND Yönetim Kurulu Üyesi Necati Özmen, UND Bolu Bölge Temsilcisi Nusret Özarslan, ilimiz ve Düzce’de ulusal ve uluslararası taşımacılık sektöründe yer alan firmaların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, taşımacılık ve lojistik sektörünün Bolu ekonomisindeki yeri ve önemine değinerek bu alanda Odamız tarafından yürütülen projelerden bahsetti. Başkan Ateş, Bolu’daki ulaşım ağının zenginleşmesi, ilin ekonomisine, sektörün hızlı gelişimine ve rekabet gücünün artması adına Yeniçağa ilçesinden direk Filyos limanına bağlanılacak kuzey-güney yönlü bir demiryolu hattı projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Ateş, Arçelik PCİ ve yardımcı sanayi ağının bulunduğu bölgenin ıslah OSB’ye dönüştürülmesi konusunda yürütülen çalışmaları anlatarak, bölgeye otoyol giriş çıkış gişe istasyonu ve modern bir tır parkının yapılacağını aktardı.

Başkan Ateş, TSO tarafından MARKA desteğiyle, ilimiz Merkez Organize Sanayi Bölgesine kazandırılan Geçici Depolama Tesisinin sektörde faaliyet gösteren üyelerin önemli bir ihtiyacını giderdiğini söyledi.

TOBBUND Lojistik Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uylukçu ise, ulusal ve uluslararası taşımacılık sektöründe yer alan tüm firmaların ihtiyaçlarına uygun TOBBUND’in önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalar hakkında katılımcılara kısa bir bilgilendirme yaptı.

Toplantının devamında TOBBUND Lojistik Yatırım A.Ş. yetkilileri tarafından katılımcılara TOBBUND hakkında genel bilgilendirme, Kolay Transit Merkezi bilgilendirme (İzinli gönderici işlemleri), Hukuk ve Sözleşme / İdari para cezaları, Açık beyan kapatma prosedürü ve aşamaları, Yurtdışı operasyon süreçleri ve Projeler ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Toplantı soru cevap oturumuyla son buldu.

3-22-41-4

Editör: Servet GÖKÇEK