Toplu taşıma ve taksilerde uygulanan fiyatların artışına ilişkin gündem maddesi Bolu Belediye Meclisinde görüşüldü. Zam talebi komisyona havale edildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da halk otobüsü ve taksi tariflerinde fiyat güncellemesi yapılmasına dair önerge, Bolu Belediye Meclisine geldi. Belediye Meclisi Ağustos Ayı 1. Oturumu’nda gündeme alınan zam talebinin Bolu Şoförler ve Esnaf Odasından geldiği ifade edildi.

Zam talebine ilişkin Bolu Şoförler ve Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, belediye meclisinde konuştu. Artan maliyetlere dikkat çeken Fırat, “Akaryakıtlarımız yüz katına artmış, bunun yanında bandrollerimiz de yüzde yüz katında yükselmiştir. Fakat şu anda esnafımız da ciddi şekilde sıkıntı çekmekte. Tabi biz hizmet sektörüyüz. Hizmetin de süreklilik olması için güne göre fiyatlarımızın güncellenmesi artık şart hale gelmiştir. Hizmet veremez noktaya geldik. Hem ticari taksilerde hem halk otobüslerinde sıkıntımız çok büyük. Bununla alakalı günün şartlarına göre komisyonda tartışılmak üzere fiyatları orada belirleriz diye düşündük. Hem esnafımızın hem de vatandaşımızın mağdur olmaması adına bir orta yol buluruz diye düşünüyorum”

Zam talebine ilişkin gündem maddesi görüşülmek üzere çeşitli işler ve plan bütçe komisyonuna havale edildi. Fiyatlardaki artışın Ağustos Ayı 2. Oturumunda açıklanması bekleniyor.

Editör: Oğuzhan EKE