Yapılan yeni düzenleme ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde toprak analiz ücreti 38 lira olarak belirlendi.

Haber: Oğuzhan Eke

İhtiyaçtan fazla gübre kullanımının önüne geçmek, yeterli miktarda, doğru zamanda ve doğru gübre kullanımının temini açısından toprak analizi yaptırılması gerekmektedir. Tarımsal verimlilik açısından yüksek önem arz eden konuyla ilgili Bolu’da yeni bir düzenleme yapılarak, indirime gidildi.

“38 TL’YE YAPTIRILABİLECEKTİR”

İndirim hakkında yazılı bir açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, “2022 yılı üretim sezonu için Bakanlığımızca belirlenen 138 TL analiz ücreti, Bolu İl Özel İdaremizin desteği ile 38 TL’ye yaptırılabilecektir. Kısıtlı sayıda yapılacak bu uygulamadan üreticilerimiz faydalanarak, ekim öncesi toprak analizlerini yaptırmak suretiyle, gerek toprağımızı, gerekse de cebimizi koruyalım” dedi.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Murat, “Katkılarından dolayı başta Sayın Bakan Yardımcımız Fatin Metin, Bolu Milletvekillerimiz Av. Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü olmak üzere, çalışmalarımızda her zaman desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ahmet Ümit, üreticilerimize ödenek sağlayan İl Özel İdaremiz ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, üreticilerimizin maksimum düzeyde faydalanmalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Toprak analizleri İl Müdürlüğü kampüsünde yer alan Toprak Analiz Laboratuvarında 38 lira ücret ile yapılabilecek.

 

Editör: TE Bilisim