TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına katılarak başarı sağlayan 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu öğrencileri Ayşe Liva Çetinkaya ve Ata Güneş Sak bölge finallerine kaldı. Projenin asıl amacı ise İzzet Baysal’ın değerlerinin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması.

Haber: Servet Gökçek

  1. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu öğrencileri Ayşe Liva Çetinkaya ve Ata Güneş Sak Değerler Eğitimi alanında hazırlanan “İzzet Baysal'ın Bir Rol Model Olarak Değerler Eğitimi Açısından İncelenmesi" adlı projeleriyle TÜBİTAK Ortaokul Öğrenciler Araştırma Projesi yarışmasına katıldı. Çetinkaya ve Sak projeleriyle yarışmasında başarı kazanarak Bölge Finaline kaldı.

“CANIM KIZIM SENİNLE GURUR DUYUYORUM”

Ayşe Liva Çetinkaya’nın annesi Köroğlu Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Sema Çetinkaya, İzzet Baysal'ın değerlerinin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması konusunda hazırladıkları projeden ötürü kızı ile birlikte arkadaşı Ata Güneş’i tebrik ederek; “Sevgili kızım Ayşe Liva'nın arkadaşı ile birlikte hazırlamış oldukları "İzzet Baysal'ın Bir Rol Model Olarak Değerler Eğitimi Açısından İncelenmesi" isimli projesi TÜBİTAK Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışmasında ilk aşamayı geçerek ilimizi bölge finaline temsil etme hakkı kazanmıştır. Bolumuzun kıymetli büyüğü rahmetli İzzet Baysal'ın değerlerinin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması için yaptıkları çalışmadan dolayı kızımı ve Ata Güneş'i tebrik ediyorum” dedi.

PROJEDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kızı Ayşe Liva'nın başarısıyla gurur duyan Çetinkaya, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek; Projenin hazırlanmasında katkılarından dolayı başta Kıymetli büyüğümüz Sayın Ahmet Baysal' a, İzzet Baysal Vakfının kıymetli mütevelli üyeleri Eyüp Yaşaroğlu ve Orhan Uçar 'a, 50.Yıl İzzet Baysal Ortaokulunun çok değerli öğretmen idarecilerine ve proje danışman öğretmenimiz Sevinç Demir Tümen 'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Canım kızım seninle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim