Tüm Emekliler Sendikası Bolu Temsilcisi Lütfiye Özkan, “Yetki belgemizi aldık. 4 Ocak 2022 günü Valiliğe kayıtlarımızı verdik. Bundan sonra kayıtlarımıza başlayıp şubat ayında kongremizi yapacağız” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Tüm Emekliler Sendikası Bolu Temsilciliği, Bolu Belediyesi Sosyal Tesisindeki kahvaltıda bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu programda konuşan Tüm Emekliler Sendikası Bolu Temsilcisi Lütfiye Özkan, yeni kurdukları temsilcilik hakkında bilgi verdi. Özkan, “Bizi yönetenlerin gözüne batıyor, bir bahane ile bizi kapatmaya çalışıyorlar. Bu sefer de eksiklikleri tamamlanmadı diye yeniden kapattılar bizi. Onlar kapatıyor biz açıyoruz. Aralık ayında kapatma kararı çıktı, temyize başvurduk ama boş duramayalım diyerek aynı isimle sendikamızı yeniden açtık. Başına 2021 getirdik. Kurucular kurulunda ben de varım. Bolu yerelinde ise yakınımızda olan emekli arkadaşlarla görüştük hemen temsilciliğimizi oluşturduk. Ben Lütfiye Özkan, Burhan Aksakal, Emine Atıçı, Safiye Yenin, Sabri Çakman yönetim kurulumuzda. Listemizi genel merkeze gönderdik, yetki belgemizi aldık. 4 Ocak 2022 günü Valiliğe kayıtlarımızı verdik. Bundan sonra kayıtlarımıza başlayıp şubat ayında kongremizi yapacağız” dedi.

“AYNI İYİLEŞTİRMELERİ BİZLER DE İSTİYORUZ”

Asgari ücrete yapılan zammı hatırlatarak, aynı iyileştirmelerin kendileri için de hayata geçirilmesini isteyen Özkan, “Yapmak zorundayız çünkü ilk kurulduğumuz zamanlar emeklilerin durumlarını iyileştirmek için çalışıyorduk. Şimdi ise haklarımızı korumak için çalışıyoruz. En basit gösterge ile ben 2005 yılında emekli olduğum zaman asgari ücretin iki katına yakın maaş alıyordum. Şimdi asgari ücret kadar maaş alıyorum. Asgari ücretin iyileştirilmesi güzel hatta yeterli bile değil. Aynı iyileştirmeleri bizler de istiyoruz. Bizim maaşlarımız da zaman içerisinde eriyor” ifadelerini kullandı.

“BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI”

Birlik mesajı vererek, çağrıda bulunan Özkan, “Ben emekli olduğum zaman hastane ve ilaç katkı payı yoktu. Devlet’in ödediği daha çok ilaç vardı. Şimdi hem ilaç hem de hastane katkı payları çıktı ama bazı ilaçları ücret yoluyla kullanıyoruz. Şimdiye kadar hiç görmediğimiz bir zam yağmurunun altında kaldık. Her gün zam geliyor. Bize vergi geliyor, iş adamlarına ise vergi afları geliyor. Birlik ve beraberlik zamanı. Örgütlenmeliyiz. Meydanı boş bırakmayalım. Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz. Sendikamızı kuralım ne kadar güçlü olursak sesimiz o kadar gür çıkar. Haklarımızı korur, haklarımızı alırız. Gelin biz de varız diyelim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim