Bolu’nun potansiyel turizm talebini efektif turizm talebine dönüştürebilmek ve turizm çeşitliliğini artırmanın kazanımlarını ortaya koymak amacıyla akademisyenler tarafından hazırlanan “Turizm Penceresinden Bolu” kitabı yayımlandı.

İlk olarak Hitit uygarlığına ev sahipliği yapan, ardından sırasıyla Friglerin, Lidyalıların, Perslerin, Makedon Krallığının, Bitinya Krallığının, Roma İmparatorluğunun, Selçuklu Devletinin ve Osmanlı İmparatorluğunun hükmüne giren Bolu, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle ön plana çıkıyor. Bununla birlikte Bolu’nun öncelikle Türkiye’de, sonrasında ise dünyada “yeni turizm hareketlerine” ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip.

Bolu’nun tüm bu imkanlarına; Prof. Dr. Asım Saldamlı, Doç. Dr. Alper Kurnaz, Doç. Dr. Aliye Akın ve Dr. Öğr. Üyesi İsa Bayhan’ın editörlüğünde hazırlanan, “Turizm Penceresinden Bolu” kitabında yer verildi.  Bolu’nun kaynaklarını ve turizm potansiyelini destinasyon yönetimi kapsamında değerlendirmek amacıyla hazırlanan kitap yayımlandı.

“YAPILMASI GEREKENLERE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”

Kitabın içeriğine dair bilgi veren, Prof. Dr. Asım Saldamlı, “Bolu, sahip olduğu doğal alanları, parkları, tarihi ve kültürel birikimi, sosyal dokusu ile insanların lokal deneyimler yaşayabileceği ve keşifler yapabileceği önemli zenginliklere ve potansiyel kaynaklara sahip bir coğrafyada konumlanmıştır. Ancak turizm endüstrisi açısından çok önemli kaynaklara ve potansiyele sahip olmasına rağmen henüz istenen ve olması gereken gelişmişlik düzeyine ulaşmadığı da bir gerçektir. Bu kitap çalışmasıyla Bolu’ya yönelik turizm pazarlarında potansiyel turizm talebini efektif turizm talebine dönüştürebilmek ve bölge turizminin geliştirilebilmesi için yapılması gerekenlere dikkat çekmek istedik” dedi.

Kitap tabiat varlıklarına dayalı turizm türleri, kültürel mirasa dayalı turizm türleri ve sosyal etkinliklere dayalı turizm türleri olmak üzere 19 ayrı bölümden oluşuyor.

 

 

 

Editör: TE Bilisim