(HABER: ASLI AKIŞ)- Türk Metal Sendikası ve MESS arasında devam eden ve Bolu Arçelik İşçilerini de kapsayan Grup Toplu İş Sözleşmesinde sonuç alınamamasına tepkiler büyüyor. Bolu Arçelik Pişirici Cihazlar fabrikasında eylemler başladı.

İşçi temsilcisi Türk Metal Sendikası ile işveren Temsilcisi Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında Eylül ayında başlayan, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamadı. MESS ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde resmi arabulucu dönemi başladı.

Ancak,  Bolu’da faaliyet gösteren Türk-İş Bolu İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Hakan Gülen Arçelik Pişirici Cihazlar Fabrikasında sendika üyeleri ile ses yükseltti.

Fabrika personeli ile bir araya gelen Türk-İş Bolu İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Hakan Gülen, Türk Metal Sendikası ve MESS arasında halen devam eden ve Bolu Arçelik İşçilerini de kapsayan Grup Toplu İş Sözleşmesi hakkında Arçelik Fabrikasında açıklamada bulundu.

“İŞÇİLERİNİN SESİNİ DUYURMAK İÇİN TOPLANDIK”

Gülen; “Sendikamız Türk Metal ile (MESS) arasındaki Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması nedeniyle uyuşmazlık tutanağı tuttuk. Arabulucu sürecine geçtik ve ardından, MESS’e karşı eylem sürecimizi başlattık. Bugün burada haklı taleplerimize kulak tıkayan ve emeğimizi görmezden gelen İşveren Sendikası MESS’e, Türk Metal işçilerinin sesini duyurmak için toplandık” şeklinde konuştu.

“BURADAN, MESS E SESLENİYORUZ!”

Eylemlerin giderek artacağına işaret eden Gülen; “Sendikamız Türk Metalin verdiği taslak üyelerimizin alın teriyle yazılmıştır. Ve içinde sadece hakkını isteyen Türk Metal emekçisinin haklı talepleri vardır. Bizi görmezden gelmeye devam ederseniz eylemlerimizin şiddetini artırarak devam edeceğiz. Genel Başkanımız Sn. Pevrul Kavlak’ın çizdiği yolda gözümüzü kırpmadan mücadele etmeye ve sonuna kadar da gitmeye hazırız. Yaşasın Emek Mücadelemiz. Yaşasın Türk Metal.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ