(HABER MERKEZİ) - Dünyanın en vatansever ülkeleri belli oldu. Türkiye'nin söz konusu listede ilk 10'da yer almaması sosyal medyada gündem oldu.

Gallup tarafından yapılan araştırmada, dünyanın çeşitli ülkesinde yaşayanlara "Ülkeniz için savaşır mısın?" diye soruldu. Türkiye'deki katılımcıların verdiği yanıtlara göre evet ya da hayır diyenlerin oranları belli olurken, dünyanın en güçlü orduları ve hava kuvvetleri listesinde 2024 yılındaki yükselişi göz önüne alındığında Türkiye'nin vatansever ülkeler listesindeki yeri dikkat çekti.

HAYIR DİYENLERİN ORANI YÜZDE 27

Araştırma şirketi, dünyanın birçok ülkesinde bulunan vatandaşlara "Ülkeniz için savaşır mısınız?" sorusunu yöneltti. Türkiye'de bu soruya “hayır” diyenlerin oranı ise sosyal medyada gündem oldu. Soruya, evet yanıtını verenlerin oranı yüzde 73, hayır diyenlerin oranı yüzde 27 olarak belirlendi. Türkiye'nin bu oranla 12. sırada bulunması birçok vatandaşı şaşırttı.

İŞTE DÜNYANIN EN VATANSEVER ÜLKELERİ

1. Fas

2. Fiji

3. Pakistan

4. Vietnam

5. Bangladeş

6. Azerbaycan

7. Papua Yeni Gine

8. Afganistan

9. Gürcistan

10. Hindistan

12. Türkiye

TÜRKİYE AVRUPA'DA İKİNCİ SIRADA OLDU

Ülkeleri, coğrafyalarına göre kategorize eden araştırma şirketi, Türkiye'yi Avrupa bölgesinin en vatansever ikinci ülkesi olarak belirledi. İlk sırada ise Finlandiya yer aldı.

Editör: Ebru Buket EKE