Ülkü ocakları

ÜLKÜ OCAKLARI'DAN “DİRİLİYORUZ” PROJESİ

ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİN HAYAT HİKAYELERİ NELER, MEZARLARI NEREDE?

(HABER: ASLI AKIŞ) - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından tarihte hiç görülmemiş bir proje gerçekleştirildi. Ülkücü-Milliyetçi hareket sırasında şehit olmuş, kimliği ve kabrinin nerede olduğu bilinmeyen şehitler için bir internet sitesi oluşturuldu.

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, Ülkü Ocaklarının, tarihi boyunca sayıları kesin olarak bilinmeyen onlarca şehit verdiğine işaret ederek bu sebepten Ülkü Ocakları’nın dolayı tarihte örneğine rastlanmamış bir projeyi hayata soktuğunu söyledi.

Ülkü ocakları, "diriliyoruz.com" internet adresini kurdu. Bu sitede bilinmeyenlerin gün yüzüne çıkartılması hedeflenirken; geçmişi de yâd etmek amaçlandı.

SİTEDE NELER VAR

Kapsamlı bir çalışma sonucu ortaya çıkan “diriliyoruz.com” internet adresinde şehitler, adı ya da memleketi ile sorgulanıp ulaşılabiliyor. Şehitlerin fotoğraflarının da yer aldığı sitede şehitlerin bilinmeyen yönlerine ulaşılabiliyor. Aynı zamanda şehitlerin kabirlerinin yer aldığı bir harita da oluşturuldu. Ülkücü şehitlerin kabirlerine gitmek isteyenler bu haritada bulunan yol tarifleriyle kolay bir şekilde ulaşım sağlayabiliyor.

AHDE VEFA

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu bir konuşmada diriliyoruz.com'dan bahsederek; “Bir ölür bin diriliriz. Şehitlerimize ahde vefa projemiz diriliyoruz.com’da aziz şehitlerimizin hayat hikayeleri ve fotoğraflarına erişebilir, harita uygulamamızı kullanarak şehitlerimizin kabirlerine kolayca ulaşıp ziyaret edebilirsiniz.  Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

ülkü ocakları-1

Editör: Servet GÖKÇEK