Bolu gündeminde, BAİBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan yoğunluk var. Konuyu son olarak İzzet Baysal Vakfı Başkanvekili Fatih Yamaner gündeme getirmişti.
Başkanvekili Yamaner, 2023 yılında üniversiteye gelen 27. Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Bolu’nun nüfusu 325 bin ve bu üniversite hastanesinin bir yılda yaptığı poliklinik sayısı 700 bin. Yani Bolu nüfusunun iki katından fazla poliklinik yapan tek bir üniversite hastanesinden bahsediyoruz. Bunu hem üniversite rektör hocamız ekibiyle çalışacak, biz de bakanlığımız nezdinde gerekli girişimlerde bulunup, bir iyileştirme yolunu bulmaya çalışacağız” sözlerini hatırlattı. Sorunun çözümü için birlik içinde çalışması vurgusunu yapmıştı.
Üniversite hastanesi çevresinde oluşan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi. Yer bulamayan araçların, yol kenarına park yaptığı, otobüs durağının da araç park yeri olarak kullanıldığı görüldü.
Üniversiteye çıkan ve sık sık kazaların meydana geldiği yol ile üniversite hastanesindeki yoğunluğa ilişkin çalışma yapılması bekleniyor.