(HABER MERKEZİ) - Tarım ve Orman Bakanlığının insan odaklı çalışma prensibine paralel olarak üreticilerin maliyetlerine katkı sağlamak ve üretimde sürdürülebilirliğin temini adına yaptığı destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 2022 yılı 2. Dönem için Bolu üreticilerine 4 Milyon 500 Bin TL destek ödemesi 6 Ekim saat 18.00 itibariyle hesaplara yatırılıyor.

“ÜRETEN ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN”

Gıda arzının devamlılığı sağlamak dünyada stratejik öneme haiz olduğunu aktaran İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Ar, "Üretim ve üretenin yanında yer alarak, gıda arzının devamlılığı sağlamak dünyada stratejik öneme haiz olmuştur. Bakanlığımız üretim ve üretici odaklı desteklemeleri ile üretimin sürdürülebilirliğinin temini açısından üreticisinin yanında yer alarak desteklemelerine devam etmektedir. Bu kapsamda bakanlığımız 6 Ekim itibari ile üreticilerimizin hesaplarına hak edişlerini yatırmaya başlamıştır.

Buzağı desteği kapsamında Merkez ve ilçelerimizde doğan toplam 10.892 buzağımız için 3.304 üreticimiz 4 Milyon 500 Bin TL hak ediş 6 Ekim saat 18.00 itibari ile üreticilerimizin hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır.

NOT: Buzağı Desteği TC son Hane; 4-6-8 olanlar için 6 ekim saat 18.00'dan sonra, 0-2 olanlar için 13 ekim saat 18.00'dan sonra ödenecektir. Üreten Bolu'muzun üreten çiftçilerine hayırlı ve bereketli olsun" dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK