Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül itibari ile başladığını duyurdu.

Haber Merkezi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru da, “Tarım politikalarının oluşturulması ve çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturulan ÇKS kapsamında üreticilerin tarımsal desteklerden de faydalanabiliyor.

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık İl ve İlçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. E-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabiliyor.

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 2024 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçiler, ürün güncelleme başvurularını da 2024 yılı Şubat ayı içerisinde e-Devlet üzerinden ya da İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.

İlk defa ÇKS'ye kaydolacak veya geçmiş başvurularında arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticiler İl ve İlçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının dijital dönüşüm hamleleri kapsamında uygulamaya aldığı "TARIMCEBİMDE" mobil uygulaması da üreticilerin iş ve işlemlerini kolaylaştırılıyor.

Üreticiler uygulamaya girerek, "e-Devlet Hizmetleri" sekmesinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Söz konusu uygulama, ürün bildirimi ve desteklemeler başta olmak üzere çeşitli konularda da çiftçilere kolaylık sağlıyor.” bilgilerine yer verildi.

Editör: Servet GÖKÇEK