Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği görevlileri tarafından Narko Rehber eğitimleri ile “UYUMA” uygulaması tanımları devam ediyor.

 Haber: Aslı Akış

Bolu Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği görevlileri Necip Fazıl Kültür Merkezinde ilimiz merkezindeki mahalle ve köy muhtarları ile ticari taşıma aracı kullanan şoförler yönelik Narko Rehber eğitim faaliyeti kapsamında bilgilendirmede bulundu.

Madde kullanımında ailenin önemi, madde kullanımına götüren yollar, yanlış bilinen doğrular, madde bağımlılığının belirtileri, madde bağımlılığı nasıl anlaşılır, madde kullanımından şüphelenildiğinde ne yapmalı gibi konuların ele alındığı eğitim sonunda Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) tanıtımı yapıldı.

TUBİM Büro Amirliği görevlileri Büyük Cami Çarşısında “NarkoNokta” faaliyeti kapsamında esnaflara ve vatandaşlara broşürlerle bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi.  ‘UYUMA’ uygulamasını anlattı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE APLİKASYONU: UYUMA

“UYUMA” aplikasyonunun nasıl kullanıldığına dair de bilgiler verilerek; “Bildirim yapan kişilerin kimlikleri kesinlikle gizli tutulmaktadır. Google Play ve App Store mağazalarından program indirilir. Kayıt işlemi yapılır, sisteme girilen bilgiler veri tabanından doğrulanır. Kullanıcılara ‘’SMS Doğrulama Kodu’’ gönderilir ve doğrulama kodu uygulamaya girilerek uygulama aktif hale getirilir. Uyuşturucu satıcılarını gören vatandaşlar uygulamadaki butonuna dokunur, 112 acil yardım hattı en yakın ekibi bildirilen konuma sevk eder” açıklaması yapıldı.

Narko Rehber eğitimlerinin önümüzdeki günlerde devam edecek.