Bolu Valisi Erkan Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yayımladığı mesajda, “Sevgili Çocuklar; Bugünün çocukları yarının büyükleri olarak sizlerden beklentimiz; sizlere ecdadınızdan miras olan bu cennet vatana sahip çıkarak çok daha iyi yerlere getirmenizdir ”dedi.

Haber: Selda Selin Özbay

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 103’nci yılında, Bolu’yu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu sardı. Bolu Valisi Erkan Kılıç kutlama mesajı yayımladı. Kılıç’ın mesajında şu ifadeler yer aldı.

“MİLLETİMİZE  VE MAZLUM MİLLETLERE  UMUT OLMUŞTUR”

Vali Erkan Kılıç, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğuna da değinerek, “Bugün, egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak milletin olduğunun tescillendiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103'üncü yıl dönümünü ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. 103 yıllık tarihinde defalarca ülkemizi bölmek isteyen hainlerin saldırısına uğrayan Gazi meclisimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminde de 103 yıl önce olduğu gibi dimdik ayakta kalarak, milletimizin iradesine ve bağımsızlığına zincir vurmaya kalkan düşmanlara ders vermiş, milletimize ve mazlum milletlere umut olmuştur” şeklinde konuştu.

“MİLLETİN BİRER NEFERİ OLARAK BİRLİK-BERABERLİK DUYGUSUYLA KENETLENİLMELİ”

Çocuklara seslenen Kılıç, başarı için çok çalışmanın, gayret sarf etmenin ve birlik-beraberlik duygusuyla kenetlenmenin önemini vurgulayarak, “Sevgili Çocuklar; Bugünün çocukları yarının büyükleri olarak sizlerden beklentimiz; sizlere ecdadınızdan miras olan bu cennet vatana sahip çıkarak çok daha iyi yerlere getirmenizdir. Bunu başarmanızın en yegâne yolu da başarı için çok çalışmak, gayret sarf etmek ve bu yüce milletin birer neferi olarak birlik-beraberlik duygusuyla kenetlenmekten geçmektedir.

Bu duygularla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere bu toprakları vatan kılan kahraman şehitlerimizi rahmetle, şanlı gazilerimizi minnetle anıyor; yüreği sevgi dolu ve yüreğindeki vatan sevgisi yüzlerinden okunan bütün evlatlarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.