Bolu Valisi Erkan Kılıç, Boluspor Kulübüziyaret etti. Kılıç’ı Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak’ın ülke dışında olması sebebiyle Başkan Vekili Ergün Söbütay misafir etti.

Yeni sezon hazırlıklarına geçtiğimiz günlerde başlayan kırmızı beyazlıları Bolu Valisi Erkan Kılıç, ziyaret etti. Kılıç’ı, Bolusporlu yöneticilerin yanı sıra kırmızı beyazlıların yeni teknik direktörü Turgay Altay ve Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler ağırladı.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“Yeni sezonda da başarılar diliyoruz”

Bolu Valisi Erkan Kılıç, ziyarette Boluspor’a yeni sezonun hayırlı olmasını temenni ederek; “Size de hayırlı olsun diyorum. İnşallah Boluspor eski günlerine dönecektir. Yeni spor yasası çıktı. Onunda uygulaması yeni başladı. Bununla beraber bu sorunlar biraz daha azalır diye ümit ediyoruz. Bu arada geçmiş bayramınızı tebrik ediyoruz. Yeni sezonda da başarılar diliyoruz. Kamp çalışmaları başladı. Hayırlı olsun. Sakatlık olmadan güzel bir atmosferde hazırlanmanızı diliyorum” dedi.

Milletvekillerimizin de duyarsız olacaklarına inanmıyorum”

Kılıç, Bolu Milletvekillerine, Boluspor’a destek olması çağrında da bulunarak; “İnşallah Boluspor’u çok daha iyi yerlerde göreceğiz. Boluspor bizim için önemli. Aslında bir marka Boluspor. Buna hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Valilik, işadamları, sivil toplum kuruluşları, belediye, yerel yönetimler elimizden gelen gayreti hep beraber göstermemiz gerekiyor. Ticaret ve sanayi odası tabi önemli bir sivil toplum kuruluşu. Onlarında desteği çok önemli. Hep birlikte gayret göstereceğiz. Zorlukları biliyoruz. Sadece Savaş başkana bu işi yıkmadan, yönetim kuruluna bu işi yıkmakla bu işi halletmemiz mümkün değil. İnsaflı olmamız gerekiyor. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Bulunduğumuz konumu iyi değerlendirip ona göre hep beraber daha yukarı nasıl çıkabiliriz nasıl Bolusporumuza destek verebiliriz. Bu son derece önemli. Milletvekillerimizin de duyarsız olacaklarına inanmıyorum. Onlarda gerekli katkıyı mutlaka bulabileceklerdir. Vekillerimizde yeni seçildiler. Yavaş yavaş onlarda inanıyorum ki gerekli desteği vereceklerdir. Spor birleştirici bir unsurdur. Farklı görüşlerde, farklı noktalarda olabiliriz ama konu Boluspor olunca bir arada olmamız gerekiyor. Beraber hareket etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Sizin desteğinizle iyi işler yapacağımızı düşünüyoruz”

Kılıç’ın arından Boluspor Kulübü Başkanvekili Ergün Söbütay söz aldı. Söbütay, Vali Kılıç’a Boluspor’a her zaman destek olduğunu belirterek; “Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yanımızdasınız. Bu yılda inşallah güzel işler yaparız diye planlıyoruz. Öncelikle bizleri ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Yanımızda olduğunuzu hissettirmeniz çok önemli. Bu yılda yanımızda olacağınızdan hiç şüphemiz yok. Allah’ı izniyle biz Savaş başkan ve yönetimi olarak sizin desteğinizle iyi işler yapacağımızı düşünüyoruz. Tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

“İnşallah yalnızlığımızın farkındasınızdır”

Söbütay’ın ardından Boluspor Kulübü Başkan Yardımcısı Kamuran avcı söz aldı. Avcı, Boluspor’un kendi imkanları doğrultusunda yalnız bırakıldığını işaret ederek; “Sizlerin geçen senede beri hep desteğinizi gördük. Bugünde ziyaret ettiniz çok teşekkür ederiz. Savaş başkan yok ben varım dediniz. İnşallah yalnızlığımızın farkındasınızdır. Boluspor Kulübü, Savaş başkan önderliğinde yönetici arkadaşlar kendi imkanlarıyla bir başına bırakılmış gibi görünüyor. Ama sizin desteğinizi hiç eksik görmedik. 2 senedir hep yanımızdasınız, hep destekçimizsiniz. Gönül isterdi ki, başka şehirlerdeki siyasilerin, belediyelerin verdikleri desteklerin birazını da buradaki etkin siyasilerimizin de Boluspor’a azıcık bizim gözümüzle bakması, bizim görevimizle bakmasını isterdik. Sizin bizlerin yanımızda olması bizleri çok mutlu etmiştir. Biz sizleri burada ağırlamaktan çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

“Taraftarımızla bütünleşmemiz için adımlar atılması lazım”

Ziyarette son konuşmayı Boluspor’un yeni teknik direktörü Turgay Altay yaptı. Altay, kırmızı beyazlı taraftarlarla bütünleşmeleri gerektiğine vurgu yaparak; “Bolu gibi spor kentlerinde Bolu gibi şehrin takımını tutulması gerekiyor. Kendi şehrinin takımını tutması için organizasyonlar ve özellikle gençlere yönelikte adımlar atılmalı. Futbol kulübünün devamı ve başarısı aslında tamamen taraftarlarının buradaki şehri temsil ettiği için oluyor. Bu konudaki benim en büyün arzum stadımız zaten çok eski bir stat. Yenilenmeye ihtiyacı var ama buna rağmen coşkulu bir şekilde başarıyı yakalama şansımız olursa çok daha iyi olur. Taraftarımızla bütünleşmemiz için bu konuda da adımlar atılması lazım. Burada da onları ağırlamak isteriz” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ