(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu’da devam eden projeleri tek tek yerinde inceledi.

Bolu’da birçok proje aynı anda yürütülmeye devam ediyor. Şehrin farklı noktalarında devam eden çalışmaları, Bolu Valisi Erkan Kılıç, 2 günlük süre içerisinde tek tek inceledi. İnşaat alanlarını ziyaret eden Kılıç, burada kurum yetkililerinden bilgi aldı.

BOLU ENGELSİZ YAŞAM BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Kılıç, bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Seyit Mahallesi’nde yapılan 19 bin 712 metrekare alana sahip Bolu Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatını inceledi. Yeni hizmet binası 4 blok ve 10 daireden oluşacak. 1 idari hizmet binası ile 1 sanat terapi merkezi olmak üzere toplam 6 binadan oluşacak. Projede her yaşam evinde sosyal alan, 3 yatak odası ve 1 mutfak bulunacak.

SEYİT AVŞAR ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU

İncelenen projeler arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yine Seyit Mahallesi’nde yaptırılan, 16 derslikli Seyit Avşar Özel Eğitim Anaokulu ile İl Özel İdaresi imkanlarıyla temel eğitim il yatırımı olan Beşkavaklar Mahallesi’ndeki 16 derslikli 100. Yıl Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

SOSYAL HİZMET MERKEZİ HİZMET BİNASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Bolu Kültür Mahallesi’nde yaptırılan ve yapımı devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Bolu Sosyal Hizmet Merkezi hizmet binası inşaatlarını inceledi.

SAĞLIK MAHALLESİ GENÇ OFİSİ

Bolu Valiliği bünyesinde,  Bolu Gençlik ve Spor Müdürlüğü yatırımlarından olan ve yapımı tamamlanan Sağlık Mahallesi Genç Ofisini inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı. Genç Ofisin yanında, akıl ve zeka oyunları atölyesi, el sanatları atölyesi, inovasyon bilgisayar atölyesi, gönüllü odası, derslik ve kütüphane ile basketbol ve voleybol sahaları da mevcuttur.

YAŞAMKENT MAHALLESİ GENÇLİK MERKEZİ

Vali Kılıç, yine Bolu Valiliği bünyesinde hizmet veren Bolu Gençlik ve Spor Müdürlüğü yatırımlarından olan ve yapımı tamamlanarak hizmete açılan Yaşamkent Mahallesi Gençlik Merkezini inceledi. Yaşamkent Gençlik Merkezinde; inovasyon (teknoloji), bilgisayar, akıl ve zeka oyunları, güzel sanatlar, seramik ve müzik atölyeleri, kitap kahve, kütüphane, has oda, toplantı salonları ve derslikler bulunuyor.

BOLU MİLLET BAHÇESİ

Yapımı devam eden ve Bolu’nun en büyük sosyal yaşam alanlarından birisi olacak olan Bolu Millet Bahçesini de inceleyen Vali Kılıç, yetkililerden bilgi aldı. Alpağut Mahallesi'nde yapılan ve yapım işleri son aşamaya gelen sosyal alanda; Köroğlu Anıt Müzesi, Restoran, Fuaye Alanları, Konferans Salonu, Seyir Terası,  Kıraathane, Kütüphane, 2 adet Büfe, Yöresel Ürün Pazar Yeri, 2 adet Basketbol Sahası,  Yeşil alanlar ile bin 700 m bisiklet ve yürüyüş yolunun bulunduğu 86 bin metrekare alanda yer alacak.

BÜYÜK SANAYİ SİTESİ

Kılıç, Bolu’da yaşayan vatandaşların büyük merakla beklediği ve şehir istihdamına önemli katkı vermesi beklenen Büyük Sanayi Sitesini de inceledi. Çalışmaların sürdüğü yeni sanayi sitesinin açılışına dair tarih bulunmazken, 988 adet dükkan sanayi sitesinde yer alacak.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Vali Kılıç, Bolu Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerle de bir araya geldi. Organize Sanayi Bölgesinde çalışanların çocuklarının eğitim göreceği ana sınıflarını gezen Vali Sayın Erkan Kılıç, Bolu Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve geçici kabul sürecindeki Makine ve Tasarım Teknolojileri Atölyeleri ile Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Atölyelerinde incelemelerde bulundu, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İZZET BAYSAL FİZİK TEDAVİ VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Kılıç, Karacasu beldesinde 7 bin 200 metrekare alanda yapımı devam eden 64 damper, 184 sismik izolatörle olası bir depreme dayanıklı olarak inşa edilen 250 yataklı İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Araştırma Hastanesi inşaat alanını inceledi. Bolu’ya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin yüzde 30 seviyesinde tamamlandığını açıklamıştı.

Editör: Oğuzhan EKE