(BASIN BÜLTENİ) - Bolu Valisi Erkan Kılıç, 12 Kasım 1999 depremi yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Erkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bolu’muzun yakın geçmişte yaşadığı en büyük acılardan biri olan 12 Kasım; bizlere deprem gerçeğini unutturmayan, depreme hazırlıklı olmanın gereğini ifade eden önemli bir tarihtir. Bundan 24 yıl önce 12 Kasım 1999’da gerçekleşen depremden ilimiz de ağır derecede etkilenmiştir. Bu depremde 48 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 353 vatandaşımız yaralanmış, 2.352’si ağır hasarlı olmak üzere 14.013 konut; 218’i ağır olmak üzere 1.803 iş yeri zarar görmüştür. İnkâr edilemez bir gerçektir ki ülkemiz ve ilimiz dünyanın en önemli deprem kuşaklarından biri üzerinde yer almaktadır. Bu durum, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemiz ve gelecekte de bu tür depremleri yaşayabileceğimiz ihtimalini göz ardı etmeden hazırlıklı olmamızı gerekli kılmaktadır.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ UYGULAMASI BİZLER İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR FIRSATTIR”

İnsanların bilinçlendirilmesi ve yapı stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesinin hayati bir görev olduğunu ifade eden Vali Kılıç, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem, ülkemizi derinden yaralamış; hafızalarda unutulmayacak izler bırakmıştır. 10 ilimizde yıkıma neden olan deprem, bir kez daha depremin kaçınılmaz olduğunu ancak alınan tedbirlerle acıların ve kayıpların azaltılabileceği gerçeğini hatırlatmıştır. Güvenli ve doğayla barışık yaşam alanları oluşturmak amacıyla Devletimiz tarafından desteklenen Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması depreme hazırlıklı olma noktasında bizler için çok büyük bir fırsattır. Kurumlarımızın ve sivil toplumun gayretiyle insanlarımızın bilinçlendirilmesi ve ilimizdeki yapı stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesi hepimizin üzerine düşen hayati bir görevdir” dedi.

“DEPREM ÖLDÜRMEZ, BİNA ÖLDÜRÜR”

Vali Kılıç, tüm ülkemizin bu tür felaketleri ve acıları bir daha yaşamamasını temenni ettiğini belirterek, “ ‘Deprem öldürmez, bina öldürür.’ sözünü ilke edinerek konutlarımızı ve iş yerlerimizi içinde yaşadığımız çağın getirdiği bilimsel ve teknolojik veriler doğrultusunda inşa etmeliyiz. Valiliğimizin öncülüğünde, kamu kurum ve kuruluşlarımızca; ilimizde bulunan tüm resmi ve özel mülkiyetlerin depreme dayanıklı şekilde inşa edilmesi ve güçlendirme gerektiren mevcut yapıların da en kısa sürede depreme dayanıklı hale getirilmesi çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. 12 Kasım 1999 depreminin yıl dönümünde, güzel ilimizin ve tüm ülkemizin bu tür felaketleri ve acıları bir daha yaşamamasını temenni ediyor; depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.