Bolu Valisi Ahmet Ümit ve il protokolü, Kurban Bayramı ziyaretleri kapsamında Bolu Garnizon Şehitliğini ziyaret ederek dua etti.

 Haber: ASLI AKIŞ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan Vekili Tankçı Albay Cavit Nartop, Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, İl Müftüsü Orhan Genç ve diğer protokol üyeleri ziyaretler kapsamında ilk olarak Şehitliğimizi ziyaret ederek, dua ettiler.

Şehitlikte din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Okunan Kuran-ı Kerimin ve Müftülüğün koordinesinde okunan Kuran-ı Kerimin ardından dualar yapılarak şehitlerimizin şahs-ı manevilerine hediye edildi.

Şehitlik programının devamında şehitlerimizin kabirleri ziyaret edildi. Ziyarette Vali Ahmet Ümit, 15 Temmuz Şehidi Polis Memuru Ozan Özen’in annesi ve babası ile mezarlığa gelen diğer vatandaşlarla da sohbet edip, Kurban Bayramlarını kutladı.

 ŞEHİT VE GAZİ DERNEKLERİ ZİYARET EDİLDİ

Şehitlik ziyaretinin ardından Vali Ahmet Ümit ve beraberindeki protokol Şehit Aileleri ve Gazi Derneklerini ziyaret ederek, dernek üyelerinin bayramlarını kutladı.

Bu ziyaretler kapsamında ilk olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi ziyaret edildi. Ziyarette Dernek Başkanı Sami Yıldız ve diğer Gaziler tarafından karşılanan Bolu Valisi Ahmet Ümit ve diğer protokol üyeleri, derneğin nezdinde tüm Gazilerin Kurban Bayramlarını kutladı.

Diğer bir ziyaret ise Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yapılırken, Dernek Başkanı Muhittin Özel ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Vali Ümit ve protokol üyeleri Şehit yakınları ve Gaziler ile sohbet etti.

 “BAYRAMLAŞMALAR BİZİM KADİM BİR GELENEĞİMİZDİR”

Bu ziyaretlerde Şehit yakınları ve Gaziler ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ümit, “Bayramlaşmalar bizim kadim bir geleneğimizdir. Bizde bu maksatla bayram kutlamalarına Şehitliğimizi ziyaret ederek başladık, Şehit aileleri derneğimizi ve Gazilerimizin derneklerini ziyaretle devam ediyoruz. Sizler bizlerin özel değerlerimizsiniz. Çünkü bütün taarruzlara rağmen devletimizin ve milletimizin dosta güven düşmana korku salacak şekilde daima ayakta olmasının en önemli sebeplerinin başında Şehitlerimizin fedakârlıkları ve kahraman Gazilerimizin gayretleri gelmektedir. Bu sebeple Şehitlik ve Şehit aileleri ile Gaziler derneğinin öncelikle ziyaret edilmesi bizim için de öncelikli bir görevdir. Bütün Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize rahmet dilerken, Şehit aileleri ve Gazilere de sağlık ve afiyetler temenni ediyorum” dedi.

Şehit aileleri ve Gazi derneklerinin başkan ve üyeleri de ziyaretler için Vali Ümit ve beraberindeki heyete çok teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler.

[caption id="attachment_104822" align="alignnone" width="590"] [/caption]

Editör: TE Bilisim