Koronavirüs vakalarında artışın sürdüğü Bolu’da, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki harita kırmızıya dönerken, gençlerin maske takmayı düşünmediği fark edildi.

Haber: Cansu Gürz - Oğuzhan Eke

Sağlık Bakanlığı’nın aşılama oranının yüzde 81,4 olarak açıkladığı Bolu’da HES uygulamasındaki harita kırmızıya döndü. Aylar sonra renk değiştiren harita akıllara, “Maske zorunluluğu yeniden gündeme gelecek mi?” sorusunu getirdi. Vatandaşlar, konuyla ilgili Köroğlu TV mikrofonlarına değerlendirmede bulundu. 40 yaş ve üstü vatandaşlar önlem amaçlı maske takmaya sıcak bakarken, gençlerin maske takmak istemediği fark edildi.

“MASKE TAKMADIĞIMIZ İÇİN VAKALAR ARTTI”

Tedbir amaçlı maske taktığını belirten Cemal Marangoz, “Maske takmadığımız için zaten vakalar arttı. Bu duyarsızlıktan dolayı birdenbire bir boşlama oldu. Neticede vakalar artmaya başladı, kötü olma imkânı doğacak Allah korusun. Dikkat etmemiz lazım sağlık meselesi. Ben 62 yaşındayım, sadece tansiyonum var o kadar” dedi.

“KAPALI ALANLARDA TAKIYORUM”

Kapalı alanlarda maske takmaya özen gösterdiğini dile getiren Özgür Küçükergör , “Maskem yanımda ama kapalı alanlarda takıyorum. Bundan sonra ki süreçte de takmaya devam edeceğim. Bolu’nun kırmızı olmasının etkisi de tabii ki de takmaya devam edeceğim. Herhangi bir kronik rahatsızlığım yok. 43 yaşındayım” ifadelerini kullandı.

“HARİTA KIRMIZIYA DÖNDÜĞÜ İÇİN MASKE TAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Halil Özkara Koronavirüs haritasının kırmızıya döndüğü için endişe duyduğunu ve bu sebeple maske takacağına işaret ederek, “Maske takmayı düşünüyorum. Ülkenin değişik yerlerinde baya yoğunlaştı o yüzden düşünüyorum. Genel olarak değil harita kırmızıya döndüğü için maske takmayı düşünüyorum. Malum havalar sıcak pek maske takılmıyor, bunaltıyor.29 yaşındayım herhangi bir kronik rahatsızlığım yok” diye konuştu.

“BAYRAM ÖNCESİNDEN BERİ TAKIYORUM”

Azize Gürpınar vakaların arttığını duyunca maske takmaya devam ettiğini belirterek,“ Bayram öncesinden beri takıyorum. Bir ara ara verdim biraz azaldığı zaman ondan sonra arttığını duyunca evde çünkü kronik rahatsızlığı olan var. Hastalarım var. Ve kendimi de korumak için takıyorum” açıklamasında bulundu.

“SAĞLIKÇILARIMIZI DA DÜŞÜNMEK LAZIM”

Hiç Koronavirüs olmadığını halde tedbir amaçlı maske taktığını belirten Metin Ege “Hep maskemizi takıyoruz. Çünkü bence maske takmak sağlık için güzel oluyor yüzden herkese tavsiye değiyorum. Zaten salgın yine devam ediyor. O yüzden herkesten uzağız, bir de sağlıkçılarımızı da düşünmek lazım. 48 yaşındayım, kronik rahatsızlığım yok. Hep kendimi koruyup kolladım, tedbir amaçlı maskemi kullandım. Herkese de tavsiye ederim. Çünkü topluma giriyoruz, kahvelerde oturuyoruz, herkes birbiri ile selamlaşıyor. Bugün bana bulaşırsa ben 10 kişiye bulaştırırım,10 kişi 100 kişiye bulaştırır yani yardımcı olmak lazım doktorlarımıza da. Hiç korona olmadım” kelimelerini kullandı.

“ENDİŞE DUYMUYORUM”

Endişe duymadığı için maske takmayacağını dile getiren Cihat Aydemir, “Maske takmayı düşünmüyorum. Daha önce hiç virüs olmadım çünkü. Tedbir olarak tanıdığımız insanlarla görüşüyoruz genelde yabancı insanlardan uzak duruyoruz. Kapalı ve kalabalık ortamlarda hiçbir tedbir almıyoruz. 23 yaşındayım ve herhangi bir kronik rahatsızlığım yok. Endişe duymuyorum. Genel bir etkisi kalktı bence” şeklinde konuştu.

“MASKE TAKMAYI DÜŞÜNMÜYORUM.”

Hatice Aydoğan ise maske ile zorlandığı için takmayacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Maske takmayı düşünmüyorum. Çünkü zorlanıyoruz ama kimse de uymuyor.19 yaşındayım. Hasta olmaktan çekiniyoruz ama her insan kendine dikkat etse asla çoğalmaz zaten. Titiz olabilirler, kıyafetlerine önem verebilirler, dezenfektesini yanında taşıyabilirler. Kendi önlemlerini kendi alabilirler” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilisim