Çöp konteynerinde mahsur kalan kedi, duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine Bolu Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı ekipler tarafından kurtarıldı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Vatandaşların duyarlı davranışları, çöp konteynerine sıkışan kedinin hayatını kurtardı. Olay 30 Mayıs Pazar günü Kültür Mahallesi, Erdem sitesi içerisinde meydana geldi. Güler Can isimli vatandaş sitenin içerisinde bulunan ve toprağa gömülü çöp konteynerinden kedi geldiğini fark etti. Oğlu Okan Can ile bir süre kediyi sıkıştığı konteynerden kurtarmaya çalışan duyarlı vatandaşlar başarılı olamayınca Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

KEDİ KURTARILDI

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, vinç yardımıyla konteyneri yer altından çıkararak, alt bölmesinden küçük bir boşluk olacak şekilde açtı. Bir süre sonra konteyneri içerisinde mahsur kalan kedi kendi çabaları ile açılan delikten dışarı çıktı. İtfaiye ekipleri kurtarma sırasında çöplerin dökülmemesine de özen göstererek alanın temiz kalmasını da sağladı.

ÇÖP KONTEYNERLERİNİN KAPAKLARINI KAPATALIM

Olayla ilgili Bolu Hayvanları Koruma Derneği (BOLHAYKO) üyesi Sevda Öztaşkın, “Çöp konteynerlerinin kapağını kapatalım. Can dostlarımız yemek aramak için giriyor ve maalesef içeride kalıp çıkamıyorlar. Ölümle sonuçlanabiliyor. Dikkat edelim” çağrısında bulundu.

 

 

Editör: TE Bilisim