Bolu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Aşık Veysel Şatıroğlu’nu "Anma Programı" gerçekleştirildi. Aşık Veysel'in hayatından kesitler, şiirleri ve türküleri eşliğinde sunuldu.

Haber: Nilay Çelik

Bolu Bilim ve Sanat Merkezindeki anma programına Bolu Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Metin Cingöz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Bolu Güzel Sanatlar Lisesi okul müdürü Metin Cingöz yaptı.

Okul Müdürü Metin Cingöz, Türk halk kültüründen bahsederek; “Bir toplumun geleneksel kültürünü tanıması, tanıtması birçok noktada ondan beslenirken canlı bir unsur olan kültürümüzü koruyarak onu daha da geliştirerek gelecek kuşaklara aktarması hem o toplumun hem de dünyanın kültürel zenginliğine katkı sağlaması açısından büyük önem arz etmektedir. Türk halk kültürü içerisinde karşımıza çıkan geleneksel sanat dalları arasında ozanlık, aşıklık geleneği ve Türk halk müziği eserleri önemli bir yere sahiptir” şeklinde konuştu.

“OZAN VE AŞIKLAR ESERLERİ İLE TÜRK HALK MÜZİĞİNİN TEMELİNİ OLUŞTURUYOR”

Cingöz, Aşık Veysel’in gelecek nesillere ışık tuttuğuna değinerek; “Tarihsel süreç boyunca Türk toplumları içerisinde geçmişi unutturmayan ve geleceğe ışık tutan sayısız ozan ve aşık gelişmiş. Bu ozan ve aşıklar ortaya koydukları eserler ile Türk halk müziğinin temelini oluştururken Türk halk kültüründe büyük birer zenginliği olarak topluma mal olmuştur. Aşık Veysel hayatındaki olumsuzluklara rağmen gelecek nesillere ışık tutan, öğüt ve cesaret veren dünyanın güzelliklerini evrensel ve milli değerlerimi öne çıkaran hep iyinin, güzelin, doğrunun, ilmin, çalışmanın ve azmin usta öğreticisidir” ifadelerine yer verdi.

Okul müdürünün konuşmasının ardından müzik bölümü öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan ‘Bir Garip Veysel’ Oratoryosu, orkestra şefi öğretmen Müjde Sarıözen Doğan ve yardımcı öğretmen Ebru Aygül tarafından gerçekleştirildi.