“OTURDUĞUN KOLTUĞUN HAKKINI VER”

“YAPACAKSAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAP”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın beraberinde AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ile birlikte Salıbeyler Mahallesine giden yolların kapatılmasını mahalle sakinlerinin de şikayetleri olduğu gerekçesiyle eleştirdi. Aydın; “Yaptım, oldu, bitti tavrı da bir yere kadar. Dolayısıyla oturduğu koltuğun hakkını vermek gerekiyor. Kendisine bunu defalarca ifade ettik. Yapacaksan Belediye Başkanlığı yap” dedi.

Haber: Aslı Akış

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı ve partililer bir araya gelerek, Bolu belediyesi tarafından kapatılan kanal yolu ile ilgili açıklamada bulundu. Aydın, uzun süredir konuya istinaden mahalle sakinlerini de öne sürerek Başkan Özcan’ı Bolululara şikayet etti. Salıbeyler Mahallesinde bulunan Kanal Yolu üzerindeki ara yollarda yaşanabilecek trafik kazasına karşın tek sorumluyu ‘Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ olarak hedef gösterdi.

“ALAADDİN YILMAZ ZAMANINDA KAPATILMAK İSTENMİŞ OLAN BİR YOL”     

Salıbeyler mezarlığı önünden Kültür Mahallesine gidişte kapatılan yolun açılmadığına işaret ederek, uzun zamandır bekledikleri, düzelir diye umut ettikleri ve düzelmeyince konu üzerinden değerlendirme yapma gereği duyduklarını ifade eden Milletvekili Arzu Aydın; “Kanal yolu Alaaddin Yılmaz zamanında da kapatılmak istenmiş olan bir yol. Kanal yolunu kapatma o zamandan bir proje. Gördüğünüz orta yol DSİ’nin sulama kanalı. Lakin o zaman olmadı. Tanju başkan Tarım ve Orman Bakanlığından gerekli izni aldı ve yol kapatma işlemini gerçekleştirdi.” dedi.

“SALIBEYLER MAHALLESİNİN HER İKİ YOLU DA TRAFİĞE KAPATILDI”

Milletvekili Aydın, kanal kapatma projesinde bir tek Salıbeyler mahallesine gidiş dönüş yolunda trafiğe kapatılma yapıldığına vurgu yaparak; “Kalıcı konutlar mevkiinden devam eden alana kadar bildiğiniz üzere üst yaka dediğimiz mahallelere yollar var. Burası da Salıbeyler mahallesinin yolu. Salıbeyler mahallesinin 2 tane giriş, çıkış yolu vardır. Bir tanesi Kültür’den doğru gider, diğeri de Köroğlu Hastanesinden doğru akan bir trafik vardır. Biz kendimizi bildik bileli yaylalara doğru gittiği için yaylalar caddesi öbür taraf Salıbeyler mahallesinin yolu.

Dikkat ederseniz gördüğünüz ya da giderken bu ara yollardan hiç birisi buranın yapım aşamasında kapatılmadı. Eskisi gibi muhafaza edildi. Bir tek Salıbeyler mahallesinin her iki yolu da trafiğe kapatıldı. Burası komple kapatıldı. Yaylalar caddesini hemşerilerim kullanamıyorlar. Öbür yolu da gördünüz. Tam bir kapatma değil ama böyle trafiğe engel olacak şekilde doğrudan Köroğlu Devlet Hastanesine ulaşılamayacak şekilde bir trafik düzeni yaratıldı.” şeklinde konuştu.

“DEMOKRATİK BÜTÜN YOLARI DENEDİK”

Milletvekili Arzu Aydın, yol kapatma ve tadilat işleminin tek sorumlusunun bolu belediyesi olduğuna işaret ederek, “Yolun kapatılmasına mahalleli de tepki gösterdi. Belediye Başkanıyla konuştular. Hatta bu konuda imza topladılar. Demokratik bütün yolları denedik. Muhtarımız gitti konuştu. Her gidişte bu yolun projesinin Devlet Su İşlerine ait olduğu dolayısıyla Bolu Belediyesinin herhangi bir dahli olmadığı ifade edildi. Mahalleli, köy muhtarımız ve Devlet Su İşleri müdürümüz de anlattı. Bu yolun hiçbir projesi Devlet Su İşlerine ait değildir. Proje tamamen Bolu Belediyesine aittir. Burada DSİ’yi ilgilendiren tek kısım bu ortadaki sulama kanalıdır. Bunun haricinde hiçbir dahli yoktur. Bu kapatma ve yol tadilat işleminin tek sorumlusu Bolu Belediyesidir. Bolu Belediyesine bütün hemşerilerim gitmiş ve yine doğruyu söylemeyerek başka bir yeri Devlet Su İşlerini hedef göstermiştir” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN İŞİNE BAKMASI KANAATİNDEYİM”

Açıklamasının sonunda, durumu şahsi olarak algılamak istemediğini vurgulayan Aydın,

sadece Salıbeyler mahallesi giriş çıkışının trafiğe kapalı olmasından kaynaklı yaşanabilecek trafik kazasının tek sorumlusunu Başkan Özcan olarak niteledi.  Aydın; “Yol boyunda hiçbir yer kapatılmamışken, bunu şahsi olarak algılamak istemiyorum. Herkesin işine bakması kanaatindeyim. Özellikle üstüne basa basa söylüyorum. Bu açıklamayı yapmaktan uzun süre imtina ettim. Artık bir yere kadar. Zorbalıkta bir yere kadar. Yaptım, oldu, bitti tavrı da bir yere kadar. Dolayısıyla oturduğu koltuğun hakkını vermek gerekiyor. Kendisine bunu defalarca ifade ettik. Yapacaksan Belediye Başkanlığı yap. Yapmayacaksan zaten vatandaş yapıp yapmadığın konusunda da artık takdir ve bilinç sahibi. Ben hem bu durumu Bolulu hemşerilerime şikayet ediyorum hemde bu yanlıştan en kısa sürede dönülmesini Bolu Belediyesinden rica ediyorum. Çünkü bundan doğabilecek herhangi bir trafik kazasının tek sorumlusu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olacaktır.”  diye konuştu.

HEDEF SAPTIRIYOR

Aydın’ın ardından kısa bir açıklama yapan Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ise, başkan Özcan’ın hedef saptırdığının altını çizerek; “Her zamanki gibi çarptırılarak yön değiştiriliyor. Haberimiz Milletvekilimizin söylediği gibi komşularımızın, hemşerilerimizin bizlere de şikayetlerini ulaştırdığında haberimiz oluyor. Şuna üzülüyorum. Hedef saptırmak diye bir şey var. Ben yapmadım, Devlet Su İşleri yaptı. Ben yapmadım, Karayolları yaptı. Ben yapmadım, hükümet yaptı. Bu artık inandırıcılığını yitirdi demeye çalışıyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim