(Özel Haber: Aslı Akış) - İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu merkez ve ilçelerinde toplam 487 köy ve 1135 mahalleye hizmet ulaştıran Bolu İl Özel İdaresi tarafından yıl boyunca çalışmaların titizlikle yürütüldüğüne işaret ederek, başarılı bir yıl geçirdiklerini vurguladı.

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, 2023 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Gece gündüz demeden yaz- kış titizlikle sahada ekiplerin çalışama yürüttüğünü aktaran Yüceer, köye yönelik hizmetler kapsamında birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Köylerin alt yapısı, kanalizasyonu, içme suyu, isale hattı, kaptaj, drenaj, yeni su deposu yapımı, bu depoların bakım ve onarımı, kanalizasyon arıtma sistemleri, birinci kat, ikinci kat asfalt, yama, yol bakım ve onarım çalışmaları ve sosyal alanlara destek gibi birçok hizmet tamamlandığına aktaran Yüceer, açık vermeyen bir bütçe ile yılı tamamladıklarını vurguladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, 2005 yılında, 5302 sayılı yasal düzenleme il özel idaresinin karar organı il genel meclisinde belirlendiğini belirterek; “5302 yasa gereğince 12 ayın 1 ay tatil yapma zorunluluğuyla her bir 11 ay düzenli olarak toplantılarımızı devam ediyor. Bu yılda 2023 yılı içerinde de son toplantımızı yapmış bulunmaktayız. 2023 yılı il genel meclisi açısından bitmiş durumda. Olağanüstü bir durum olduğunda olağanüstü toplantı yapma zorunluluğumuz var. Bunun dışında toplantımızı bitmiş durumda” ifadelerine yer verdi.  

“MECLİS ÜYELERİMİZ KENDİ SORUMLULUK ALANLARINDA ÇALIŞIYOR”

Yıl içerisinde yapılan tüm çalışmalarda her bir meclis üyesinin meclis toplantılarına düzenli katılım sağlayarak kendi yetki ve sorumluluk alanlarında çalışmamlar yürüttüğünün altını çizen Yüceer; “Toplantılarımızda oy birliği ile kararlar alındı.  Bizim çalışmalarımız bir meclis çatısı altında sınırlı değil. Her bir arkadaşımız haftanın her günü kendi yetki sorumluluk alanlarında girişimlerde bulunuyor. Konular üzerinden de konuşmalarımız sürüyor” dedi.

“BAŞARILI BİR YIL OLDU”

Başkan Yüceer, 2023 yılı bütçesinin de açık vermediğine de dikkat çekerek; “2023 yılı bütçemizde de açık vermeyen hatta ek bütçe yaprakta bu yılını tamamlamış vaziyetteyiz. Biz açık vermeden mevcut planlamalarını gerçekleştiren bir meclis olmanın gururunu ve hazzını yaşadığımızı ifade ediyorum. Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma verdikleri bu katkı ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Başarılı bir yıl olduğunu ifade etmek isterim. Daha fazla işler yapılabilir mi yapılabilir. Bunda da biz yüzde 100 doğruyuz her şeyimiz dört dörtlük böyle bir iddia etmek zor olabilir ama imkânlarımız doğrultusunda yetkilerimiz çerçevesinde başarılı bir yıl olduğunu da ifade edebilirim.” Şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE