Bolu valiliği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün başlattığı “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulamasının Bolu’da başlayacağını duyurdu.

Haber: Aslı Akış

İçişleri Bakanlığı’nın yaya güvenliği ve önceliği için “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması kapsamında 30 Mart 2021 Salı (bugün) 12:00-15:00 saatleri arasında Valilik Önü - Anıtpark Kavşağı’nda Bolu Valisi ve protokolün katılımıyla “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” mottosuyla ilk etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinlikte, trafikte yaya önceliği farkındalığını artırmak amaçlanıyor.

“Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” sloganıyla düzenlenecek etkinlik ile ilgili yapılan açıklamada;  “Müdürlüğümüz Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 74. Maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle “sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar” hükmü getirilmiştir.  Anılan yasal düzenleme ile yaya güvenliğini sağlamak üzere “Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbetçisi olduğunu göstermek” amacıyla başta okullarımız olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” sloganıyla 30 Mart 2021 Salı günü 12:00-15:00 saatleri arasında tüm il ve ilçelerimizde Mülki Amirlerimizin ve Sıralı Birim Amirlerinin katılımıyla yaya geçitlerinde “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” etkinliği gerçekleştirilecektir. Bahse konu etkinliğin geniş kitlelere duyurulması amacıyla 30 Mart 2021 Salı günü 12:00-15:00 saatleri arasında Valilik Önü - Anıtpark Kavşağı başta olmak üzere düzenlenecek etkinliğe İlimiz Merkezinde bulunan ulusal/yerel görsel/yazılı basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri davetlidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim