(HABER: SERVET GÖKÇEK) - Bolu’da 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlk ve Ortaokulunda düzenlenen etkinlikle başladı.

foto galeri gif

Etkinliğe, Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Avcı, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlik, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı açılış konuşmasını yaptı.

“SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDE VE FARKINDAYIZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, sağlıkla ve emin adımlarla geleceğe yürümesi Bolu Eğitim Ailesi’nin temel hedefi olduğunu aktararak, “Uzun bir tatil dönemi sonrası 2023-2024 eğitim öğretim yılına erişmenin heyecanını ve mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. En değerli varlıklarımız olan evlatlarımızın sağlıkla ve emin adımlarla geleceğe yürümesi Bolu Eğitim Ailesi olarak temel hedefimizdir. Özgüveni yüksek, bireyselliğini koruyarak, bencilleşmeden biz olabilen, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, dünyadaki yaşıtlarıyla rekabet edebilen çocuklarımız ve gençlerimiz sahip olacakları bilimsel ve teknolojik donanımla bugünün güçlü Türkiye’sini daha da ileriye taşıyacaktır. Öğrencilerimizle Türkiye yüzyılına yürürken bu süreci huzurun, kalkınmanın, bilim ve teknolojinin, değerlerin, barışın, istikbal ve istikrarın yüzyılı olarak inşa etmek azim ve kararlılığındayız. Bu yürüyüşte öğretmenlerimiz öncelikli olmak üzere eğitim öğreticileri ve tüm paydaşları olarak sorumluluğumuzun bilincinde ve farkındayız. Özellikle Temel Eğitim okullarımızda oyunun eğitici yanını daha fazla ön plana çıkararak, çocuklarımızın eğlenirken öğrenecekleri ortam ve şartları onlara sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

“BAŞARILI VE HUZURLU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GEÇİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Sarıcı,  öğrencilerin ilköğretim haftasının kutlayarak, “Akademik başarının okuma alışkanlığıyla desteklendiği, sanatın her alanında, sporun her dalında, kültür ve edebiyatta öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını keşfedip, desteklemek önceliklerimizden olacaktır. Öğrencilerimizin sorumluluklarını farkında olarak çalışması, öğretmenlerimizin onlara bilgiyi yorumlamayı ve üretmeyi öğretmesi ve rol model olması, velililerimizin çocuklarına güvenmesi ve gerekli desteği vermesi başarıyı beraberinde getirecektir. Bolumuzda başarının en üst seviyeye yükseltilmesi, çocuklarımızın başarılı ve huzurlu eğitim öğretim yılı geçirmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşünceler tüm eğitim camiamızın ve Türkiye yüzyılının yarının dünyasına daha da ileriye taşıyacak öğrencilerimizin ilköğretim haftasının kutluyor.” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ HEPİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Özel öğretim genel müdürü Fethullah Güner, öğrencilere sevgi kavramının çok iyi şekilde öğretilmesi gerektiğini belirterek, “Bolu’da olmak çok güzel bir duygu. Bende buranın bir ferdi olarak, kendimi Bolulu biri olarak tanımlayan bir kişiyim. Bolu’da sıkça da bulunan biriyim. Dolayısıyla burada olmaktan da çok mutluyum. Bir öğretmen olarak sevgi kavramını tam öğretebileceğimiz bu çocuklarımızın öğrenebileceği bir çağdalar. Sevgi kavramını çok iyi, mutlaka benliklerine yerleştirmemiz gerekiyor. Sadece anne-baba sevgisi değil, doğayı sevmekten, canlıyı sevmeye kadar tüm sevgi kavramını işleyebilmemiz yaşam felsefesi haline getirmelerine katkı sağlamamız çok önemli. Çocuklarımız kendilerini sevmeyi, kendilerini kimlik olarak tanımayı ve önemsemeyi öğrettiğimiz zaman diğer canlıları da sevmeyi, değer vermeyi bir yaşam felsefesi haline getireceklerdir diye ümit ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılının bu temennilerle hepimize hayırlı olmasını, Türkiye’nin geleceğine yeni ufuklar katmasını, yeni yetişecek çocuklarımızın vatan millet sevgisiyle, muhabbetiyle, hepimizin katkılarıyla geleceğe hazırlanmasını temenni ediyorum.” dedi.

“PROJELER İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Hedef 14” projesinin önemli olduğunu belirterek, “Sevgili çocuklar çok kıymetli velilerimiz vatanımızın değerli temsilcileri ne kadar önemli olduğu geleceğimizin teminatı çocukların güzel bir eğitim almasının ne kadar önemli olduğunu hep farkındayız. Bolu olarak da gerekli anlamda okullarımızın başta Depreme dayanıklı hale getirilmesi noktasında da gerçekten güzel çalışmalar yapıldı. Önceki yıllara göre okullarımız daha güvenli, o yönden gerçekten önemli bir nokta bunun yanında eğitimin tabii ki niteliğinin artırılması da son derece önemli. Bu konuda da güzel çalışmalar içerisinde de projeler içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların başında da “Hedef 14” özellikle Bolu'daki eğitimin kalitesini yükseltilmesi ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ülkenin geleceğine yön verebilmeleri, girecekleri sınavlarda başarılı olabilmeleri noktasında bu projenin son derece önemli. Burada tabii öğrencilerimizin sınavlara yönelik olarak da başarılı olmazsa son derece önemli. Çünkü hem ülkenin geleceğine katkı sağlamış oluyor, hem ailemize hem çocuğumuzun da geleceğinin imarı noktasında önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu.

“BU YIL BAŞLATTIĞIMIZ BİR PROJEYDİ”

Vali Kılıç, “hedef 14” projesinin amacından bahsederek, “ ’Hedef 14’ ile beraber bizim de amacımız nedir? Bol olarak Türkiye'deki eğitim sıralamasındaki orta seviyelerdeki başarımızı daha yukarıya çekmek ve öğrencileri sevgili çocukları başarılarını arttırma, bu noktada özellikle onları eğitimde sürekli beraber olarak onlarla ortak çalışarak, sınavlarla beraber kurslarla beraber öğretmenlerimiz, velilerimizle beraber müşterek bir proje. Bu projeyle beraber onların başarısını yakından takiple beraber yukarılara çekmek istiyoruz. Bu yıl başlattığımız bir projeydi. Bu proje aynen devam edecek. İlimiz için önemli ailelerimiz için önemli olduğunu hep düşünüyorum ama bizim Öğretmenler olarak idareciler olarak hedeflerimizin hep yukarılarda olması gerekir. Bunun için hep beraber çalışmamız son derece önemli.” dedi.

“BAŞARILI BİR YIL GEÇMESİNİ DİLİYORUM”

Vali Kılıç, velilere çocuklarını desteklemeleri gerektiğini söyleyerek, “Cep telefonlarının okullarda kullanılmaması çok önemli. Çünkü tamamen eğitime odaklanmaları gerekiyor. Onun dışında onların eğitim sürecini olumsuz etkileyecek faaliyetlerden uzak durması son derece önemli. Buradan velilerimize de seslenmek istiyorum. Çocuklarımıza sahip çıkalım, çıkıyoruz zaten. Onları sürekli destekleyelim. Çünkü her çocuğun ayrı bir yeteneği ayrı bir özelliği var. Çocuklarımızı başka çocuklarla karşılaştırmayalım. Bizim çocuğumuzdaki öne çıkan bir özellik başka çocuk da olmayabilir. Onun için Cenabı Allah her bir varlığı her canlıyı aslında iyi bir şekilde dünyaya getirmiştir. Her canlının farklı bir öne çıkan bir özelliği vardır. Cenabı Allah Adalet sahibidir. Çocukların biri bir alanda iyi olabilir, diğeri farklı alanda ama sonuçta bu adalet bir şekilde sağlanıyor. Onun için çocuklarımıza hep beraber sahip çıkacağız. Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenler öğrenciler veliler olarak seferberlik bir halde geçmiş yıllardan daha iyi bir seviyeye gelmemiz için sürekli gayretle çalışma içerisinde olacağız. Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehitlerimizin, Şehit öğretmenlerimizi rahmetle minnetle saygıyla anıyorum. Tekrar eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun. Herkese başarılar diliyorum. Başarılı bir yıl geçmesini diliyorum saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Konuşmaların ardından Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlk ve Ortaokulu öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sergilendi. Öğrencilerin yapmış oldukları çeşitli gösteriler büyük beğeni topladı.

Öğrencilerin yapmış oldukları gösterilerin ardından Bolu Valisi Erkan Kılıç ve beraberindeki protokol, öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek sohbet etti. Sohbetin ardından öğrenciler için hazırlanmış olan hediyeler takdim edil.

Editör: Servet GÖKÇEK