Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesinin yeni hizmet binasını yerinde gezerek inceledi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz; “Ufak tefek eksiklikleri ile beraber inşallah en geç 15 Mayıs’ta buraya taşınma konusunda arkadaşlarımız hazırlıklı. Bazı eksikler olacak ama içinde tamamlansın istiyoruz. Onun için son rötuşları ile burası bittiğinde Bolu’ya yeni bir çehre katacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Yapımında sona gelinen Bolu Belediyesinin yeni hizmet binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak hizmet birimlerini, toplantı salonlarını ve başkanlık katında yer alacakları anlatan Yılmaz, Mayıs ayında taşınma işlemine başlanacağını kaydetti.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yeni hizmet binasının balkonunda balkon konuşmalarını buradan yapmak istediklerini söyledi Başkan Yılmaz şöyle konuştu; “Yeni binamızda bir kat bu şekilde balkon ile dönmüş. Bende siyaset hareketlendiği dönemde sorulduğunda demiştim ki; ilk balkon konuşmamızı hazırladığımız balkonda yapacağız demiştim. Şu an o balkondayız. İnşallah bu balkon konuşmaları bundan sonra belediyede burada yapılacaktır. Ama bina estetik olsun diye mimarımız böyle bir sistem oluşturmuş. Aynı zamanda belki sigara konusundaki sıkıntılar çözülsün diye belirli bölgelerde böyle boşluklar yaparak sigara içeceklerinde en azından bir mekânı olsun diye mütalaa etmiş. Birde dışarıdan bakıldığında hoş bir görüntü elde etmek için bunları yapmışlardır diye düşünüyorum. Şu an bu belediye binamızın balkonundayız. Bu balkon bu binanın çevresini komple dolaşıyor.”

15 Mayıs’tan itibaren yeni binaya taşınma çalışmalarının başlayacağını, mevcut binanın da taşınma işleminin ardından yıkılacağını açıklayan Başkan Yılmaz; “Hemen yan taraftaki ve eski belediye binamızda inşallah Mayıs’ın 15’inden itibaren yok olmaya başladığını görmeye başlayacaksınız, ihalesi yapıldı. Çünkü bu bina ile müşterek yapılan binanın alt katında bir bölüm mevcut binaya giriyor. Girdiği içinde o binanın biran önce yıkılması lazım. Bu binaya da hemen yerleşmemiz lazım. Ufak tefek eksiklikleri ile beraber inşallah en geç 15 Mayıs’ta buraya taşınma konusunda arkadaşlarımız hazırlıklı. Bazı eksikler olacak belki ama içinde tamamlansın istiyoruz. Çünkü bu bina yıkıldığı zaman 15 Temmuz’dan sonra Demokrasi Meydanı adını verdiğimiz yerin daha rahatladığını göreceksiniz.

Hemen yan taraftaki otel yıkımına başlanacak. Orasının da ihalesini yaptık, karşı tarafta da iş merkezimiz geliyor. Biz oraya otel yapacaktık ama konuda anlaşamadık. Bizim burada yapacağımız sosyal tesisten daha büyüğünü Hilton yaptı. Bolunun arzu ettiği bir alanı yaptı. Biz zaten otelci değiliz, belediye başkanlığı yapıyoruz, şehri tanzim etmek durumundayız. Oranında ihalesi yapıldı.  Müteahhit bu yılsonunda bitireceğim dedi. İnşallah bitirir. Artık bu şekli de son verir. İki binamızda yıkılır ondan sonra da Demokrasi Meydanı dediğimiz yeri yeniden tanzim ederiz.

İzzet Baysal Caddesinde trafiği kestik ama kültür sitesinden aşağı inen bir geçiş var. Onun da yer altına alınması ile ilgili çalışmayı toparladık. Oda yer altına inerek artık bu üsten inişte de artık araçları görmeyeceksiniz. Zaten burasının çok hareketli bir alan olduğunu görüyorsunuz. Diğer taraftaki binamızda kademelidir. Demokrasi Meydanını oradan iş yeri alanlar oturup seyredebilecek veya orada bir kafeterya var ise o alana sandalye, masalarını koyup oradaki insanlar hem çayını yudumlarken, yemeğini yerken hem de bu meydanı izleyebilecekler. Onun için son rötuşları ile burası bittiğinde Bolu’ya yeni bir çehre katacaktır diye düşünüyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim