Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Bolu Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa, “Üniversiteye Girişte Yeni Sistem ve Rehber Öğretmen Rolü” ile “Liseye Geçiş Sistemi” konulu konferans düzenlendi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen eğitime; Kıbrıs Amerikan Üniversitesi eğitim Danışmanı- Yazar Sait Gürsoy, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Bolu Temsilcisi Nuray Namdar, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı genel sekreteri Mustafa Namdar, rehber öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, üniversite ve ortaöğretim kurumlarına yerleştirme başvurusu yapacak öğrencilere destek için yurt genelinde 9 bin 918 komisyon oluşturuldu. Bolu’da 47 komisyon kuruldu ayrıca komisyonda tercih danışmanlığı konusunda donanımlı 239 öğretmen görevlendirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferans eğitimci katılımcıların konuşması ile devam etti.

YÖK’ün son dakika değişiklikleri başlıklı toplantıda Bolulu rehber öğretmenlerle bir araya gelen konuk Eğitim Danışmanı ve Yazar Sait Gürsoy sınav sistemi, puan hesaplaması, ek puan uygulamaları gibi kritik konular, yeni ve eski sistem ile ilgili bilgiler verdi.

 

Editör: TE Bilisim