Toplam 23 üyenin yer aldığı İl Genel Meclisinde 15 oy alarak yeniden Bolu İl Genel Meclisi Başkanlığı’na seçilen Yaşar Yüceer, sorumluluğunun omuzlarındaki yükünü daha da artırdığını belirterek kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür etti. Özel idare olarak hizmetlerin hiç durmadan devam ettiğinin de altını çizdi.

Özel Haber: Aslı Akış

31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimler sonrası oluşan İl Genel Meclisi’nde 05 Nisan 2021 pazartesi yeni bir seçim yapılarak yeni başkanı belli oldu. Meclis üyelerinin takdiri ile yeniden İl Genel Meclisi Başkanı olan Yaşar Yüceer, seçiminin ardından ilk kez gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yüceer; “İl Genel Meclisinde 5 Nisan günü 1302 sayılı yasa gereği yeniden meclis başkanlığı seçimi yapıldı. Seçimde olmadığım halde bana güvenerek bana inanarak il genel meclis üyesi arkadaşlarımız tekraren 2019 sonrası 2.dönemin meclis başkanı olarak seçtiler. Ben öncelikle oy veren oy vermeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben olmadığım halde meclis başkanı seçilmiş olmamda aslında benim sorumluluğum omuzlarımdaki yükü daha da arttırmış durumda. Önümüzdeki süreçte bu güvene layık olabilmek için daha çok daha fazla çalışmam ve daha çok dikkat etmem gerektiği noktasında bu seçim bana sorumluluk yüklemiş durumda. Bu süreçte il başkanıma, ilçe başkanlarıma, milletvekillerime ve tüm il genel meclisi üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlimize, ilçelerimize, köylerimize hayırlı olsun. Bundan önceki dönemlere göre daha başarılı hizmetler noktasında daha kaliteli daha kalıcı daha güzel hizmetler yapmayı Allah nasip etsin” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı olan Yaşar Yüceer, Mevzuat ve yasa gereği her yıl 1 ay toplantı yapılmama durumundan da bahsederek; “Nisan ayındaki toplantılarda arkadaşlarımız isabetli ve son derecede doğru bir karar alarak mayıs ayını toplantı yapmama ayı olarak kabul ettiler. 17 günlük tam kapanma sürecinde de güzel ve isabetli bir karar oldu. Bu anlamda arkadaşlarıma aldıkları karardan dolayı teşekkür ediyorum. Toplantılarımız Haziran ayında başlayacak inşallah. Kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Özel idare olarak hizmetlerin durması, aksaması diye bir şey söz konusu olmadığına da değinen Yaşar Yüceer; “Çalışmalarımız 12 ay üzerinden her mevsimin şartlarına göre devam eder. KÖYDES ödeneklerimiz ile de tüm ilçelerde herkes kendine göre öncelik ve önem sırasına göre programlarını yapacaklar. Yaptıkları program çerçevesinde yol, su, kanalizasyon ve diğer konularda hizmetler sürecek. Yapılması gereken zorunlu işlerimiz var. Bunlarla özel idare olarak tüm ekiplerimiz altyapısını oluşturmaya ve onlarla ilgili hazırlıklarına devam ediyorlar. Süreç ve çalışmalar sürüyor. Bu anlamda bugüne kadar yapılan tüm hizmetler noktasında ve bundan sonra yapılacaklar noktasında tüm il özel idaresi çalışanlarına bu kararların alınmasında uygulanmasında emeği geçen tüm il genel meclisi üyesi arkadaşlarıma ayrıca il başkanımıza ve ilçe başkanlarımıza tüm milletvekillerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilisim