(HABER: ASLI AKIŞ) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14’ncü Olağan İl Kongresi'nde yeniden seçilerek güven tazeleyen Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak mazbatasını aldı. Durak; “Bizde irade de, iman da, teşkilatta var. Bu şiarla 31 Mart’ta da bu teşkilat ve inanmış ülkücülerle çalışıp muzaffer olacağız” dedi.

foto galeri gif

10 Eylül Pazar 2023 tarihinde gerçekleşen MHP Bolu İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi’nde büyük bir teveccühle seçimi kazanan İlhan Durak ve yönetimi Bolu Adliyesinde Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak görev başladı.

Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Başkan Durak’a; MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Merkez İlçe Başkanı Hakan Aydın, KAÇEP Başkanı Sema Gülen, Ülkü Ocakları İl Başkanı Cihan Özkalem, yönetim kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti.

“BOLU’DA GÜZEL BİR HEYECAN YARATTIK”

Mazbata töreni sonrasında yeni yönetimiyle birlikte 2024 hedefleri için yola çıktıklarını dile getiren Durak; “10 EYLÜL 2023 tarihinde teşkilatımızın birlik beraberliği ve coşkulu aynı zamanda ülkücü duruşa yakışır bir şekilde kongremizi gerçekleştirdik. İlçe kongrelerimizi tamamladıktan sonra il kongresini de gerçekleştirdik. Bolu’da güzel bir heyecan yarattık. Sayın Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli’nin takdir, talimat ve tensipleriyle 20 Aralık’ta göreve geldim. 8 aydır Bolu’da il başkanlığı görevini ifa ediyorum. Geldiğim günden beri birlik ve beraberlik için çaba harcadım ve harcamaya da devam ediyorum” şeklinde konuştu.

“BİZDE İRADE DE, İMAN DA, TEŞKİLATTA VAR”

Başkan Durak, 31 Mart yerel seçimlerinde de aynı inanmış ve çalışmayla muzaffer olacaklarının sözünü vererek; “Milliyetçi Hareket Partisi sadece il yönetimi ile değil kamu-sen teşkilatları, ülkü ocaklarıyla topyekûn bir vücut halinde. Mazbatamızı almaya geldiğimizde de kamu-sen teşkilatlarımız, ülkü ocaklarımız, Milliyetçi Hareket Partisinin il ve merkez ilçe yönetimi de bizleri yalnız bırakmadılar.  Bu şiarla önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde çalışma gayretinde olacağız. Allah’ın izniyle hep birlikte çalışacağız. Bizde irade de var, iman da var, teşkilatta var. 31 Mart’ta da bu teşkilat ve inanmış ülkücülerle muzaffer olacağız” ifadelerini kullandı.

“LİDERİMİZİN ÇİZGİSİNDE ÜLKÜCÜ SAMİMİYETLE HEDEFE DOĞRU YÜRÜYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin çizgisinde mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek; “Genel başkanımız bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda tüm ilçelerimiz ve ilimizde kongre süreçlerimiz başarıyla tamamlandı. Liderimizin çizgisinde ülkücü samimiyetle liderimizin göstermiş olduğu hedef doğrultusunda samimiyetle mücadelemizde 14-28 Mayıs’ta göstermiş olduğumuz başarıyı yine aynı birlik ve beraberliğimizle tüm teşkilatlarımızın yekvücut olmasıyla 31 Mart 2024 tarihinde de göstereceğimize inanıyoruz” dedi.

“İYİ Kİ BELEDİYE BAŞKANI YAPTIK DİYECEKLER”

Akgül, genel seçimlerde gösterdikleri başarıyı yerel seçimlerle de göstereceklerini ifade ederek; “Yeniden görevinin başına geçen sayın il başkanımız ve değerli yönetim kuruluna, ilçe başkanlarımız ve yöneticilerine başarılar diliyorum. Hep biriz ve beraberiz. İl başkanımızın söylediği gibi Kamu –Sen, Ülkü Ocaklarımız, KAÇEP’imiz, TÜRKAV’ımız, ilimiz, ilçelerimizle her daim milletimizin bolumuzun emrinde ve yanındayız. İnşallah milliyetçi ülkücü hareketin farkını 14-28 Mayıs seçimlerinde nasıl gösterdiysek 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de göstereceğiz. Sonraki süreçte de nasıl belediyecilik yapıldığını, milletvekilliği yapılacağını bu göreve talip olanlara göstereceğiz. Bolu halkımız da genel seçimlerde nasıl “İyi Ki Milliyetçi Ülkücü Hareketi Destekledik” dediyse yerel seçimlerde de “İyi Ki Belediye Başkanı Yaptık” diyecekler. Biz bunun teminatı ve sözün veriyoruz. Bolu halkına bizlere göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından ülkücü pozuyla çekilen toplu fotoğrafla mazbata töreni sona erdi.

Editör: Servet GÖKÇEK