İHH tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek Yetim Dayanışma Günleri etkinlikleri ile Türkiye dâhil 26 ülkede yetimlere ve ailelerine yönelik 196 projenin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

HABER: ASLI AKIŞ

İHH tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenecek Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri için ekipler, Türkiye dahil 26 ülkeye doğru yola çıkacak. Organizasyon kapsamında, yetimlere ve ailelerine yönelik 196 farklı projenin uygulanması planlanıyor.

Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, “Yetim Dayanışma Günlerinde Bolu-İHH olarak bağışçılarımızın destekleriyle ilimizde desteklediğimiz 105 yetim yavrumuza okul çantası ve kırtasiye yardımı, 3 yetim ailemize ev tadilatı ve ev tekstili yardımı, et ve gıda dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bununla beraber ülke sınırları dışındaki yetimleri de unutmuyoruz. İHH’nın projesi kapsamında Pakistan’da 2 yetim annemize bakkal dükkanı açılışı gerçekleştirip, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayarak yalnız olmadıklarını hatırlatacağız.” Şeklinde konuştu.

İHH, YDG çalışmaları ile her yıl, Türkiye'den yola çıkan gönüllü ekipleriyle dünyanın dört bir yanındaki yetimleri ziyaret ediyor, yardımlarda bulunuyor, yetimhaneler açıyor, çalışmaları yerinde gözlemliyor ve çeşitli projelerle yetim çocukları sevindiriyor.

Bu yıl düzenlenecek projelerden 18 bini aşkın yetim çocuğun ve ailesinin faydalanması hedefleniyor.

YETİMLERE VE AİLELERİNE YÖNELİK PROJELER UYGULANACAK

Yetim Dayanışma Günleri’nde yetimler ve aileleri için uygulanması planlanan bazı projeler; Okul çantası ve kırtasiye yardımı, Kıyafet desteği, Teknolojik ürün hediyeleri, Sağmal inek ve keçi dağıtımı, Yetim ailelerinin evlerine eşya ve tadilat desteği, Sera kurulumu, Bakkal açılışı, Tuktuk dağıtımı, Dikiş makinesi desteği, Engelli yetim çocuklara tedavi desteği, Gıda paketi dağıtımı, Burs yardımı, Bisiklet dağıtımı, Yetimhanelere yönelik projeler, Geziler, bilgi yarışmaları ve uçurtma şenlikleri.

26 ÜLKEDE ETKİNLİKLER YAPILACAK

Bulundukları kıta ve bölgelere göre, İHH’nın YDG etkinliği düzenleyeceği ülkeler şu şekilde:

Türkiye;

Orta Doğu: Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, İran

Afrika: Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Etiyopya,

Orta Asya ve Kafkasya: Gürcistan, Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan,

Güney Asya: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Filipinler (Bangsomoro),

Editör: Servet GÖKÇEK