Bolu’ya gelen gurbetçi vatandaş, Türkiye’de hayatın zorlaştığını belirterek, “Dışarıdan para geliyor, burada yiyoruz ama bize göre bile burada hayat zor. 10 sene önce bir öğün yemek 1 Euro’yu, 1 buçuk Euro’yu geçmezdi” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Asgari ücrete ara zam ve Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası Türkiye’de piyasalar hareketlendi. Dolar 25, Euro ise 27 Türk Lirası seviyelerine kadar yükseldi. Yurt dışından Bolu’ya geldiğini belirten gurbetçi M. A. artışın kendilerini nasıl etkilediğini yorumladı.

Vatandaşların zor durum olduğunu belirten gurbetçi, “Ben yurt dışından geliyorum. Burada yaşayan kişilerin çok zor durumda olduğunu düşünüyorum. Yurt dışında öyle bir sorunumuz yok bizim ama yurt dışında asgari ücretle çalışan kişiler bile geçinemiyorlar” dedi.

“YAKLAŞIK 6-7 EURO’YU BULUYOR”

 Döviz kuru artışına da değinen gurbetçi vatandaş, “Bizi etkilemiyor, bizim için hava hoş. Dışarıdan para geliyor, burada yiyoruz ama bize göre bile burada hayat zor. Eskiden, 10 sene önce ben hatırlıyorum, bir öğün yemek yerdik, 1 Euro’yu, 1 buçuk Euro’yu geçmezdi. Şimdi bir kişi ekmek yediği zaman, yaklaşık 6-7 Euro’yu buluyor. Yani yurt dışından gelen kişiler de etkilendi.”

Editör: Oğuzhan EKE