Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, market reyonlarındaki fiyat etiketleri denetlenerek, fiyat etiketi bulunmayan bir ürün için markete cezai işlem uygulandı.

Haber: Oğuzhan Eke – Yasin Celal Torun

Vatandaşlardan gelen, reyondaki ürün fiyatının kasada farklı çıktığı şikâyetleri üzerine, Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ürün fiyat etiketi denetimi gerçekleştirildi. Türkiye çapında binden fazla şubesi bulunan iki zincir markette gerçekleşen denetimde ürünler tek tek incelendi.

Farklı reyonlardan, rastgele seçilen ürünlerin reyondaki fiyatı ile kasadaki fiyatı karşılaştırıldı. Denetimler sırasında görevli personel tarafından mobil uygulama aracılığıyla reyonlardaki indirimler de incelendi.

Denetim sırasında bir ürünün fiyat etiketinin olmadığı tespit edilerek, ürünün satıldığı markete cezai işlem uygulanması için yasal süreç başlatıldı.

“MARKA KONUSUNDA KÖR OLUN”

Denetimlerle ilgili bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Kanunumuzda yetkimiz var, denetimlerimizi yapıyoruz. Hatta ismini vermeyeyim zincir marketlerden bir tanesine yüklü miktarda ceza kesildiğini biliyorum. Tek tek şuraya gidin, buraya gidin demiyorum. Markasına bakmayın, marka konusunda kör olun. Siz denetimlerinizi, her gün hepsini ayrı ayrı denetleyemezsiniz ama belli bir periyotta, karma bir şekilde, belli ürün gruplarını esas alarak; raf ömrü dolmuş mu, fiyatında anormal bir artış olmuş mu? Bunlarla ilgili gerekli incelemeyi zabıtamız yapıyor” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim