(HABER: SERVET GÖKÇEK)-Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, meclis toplantısında görevden aldığını açıkladığı Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz’ı, görevine iade etti.

Bolu Belediye Meclisi Ocak ayı 1. Oturumunda meclis üyesi İlkay Bayrak ile Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında sözlü tartışma yaşandı. Özcan, Bayrak’ın dışarı çıkarılması için talimat verdi. Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz’ın ısrarına rağmen, İlkay Bayrak, meclisten dışarı çıkmadı. Bunun üzerine toplantıyı sonlandıran Özcan, zabıta müdürünü görevden aldığını açıkladı.

HELALLİK İSTEDİ

Yaşananların ardından Başkan Özcan’ın, Hakan Yılmaz ile tekrar görüştüğü öğrenildi. Yılmaz’dan ve ailesinden helallik istediği belirtilen Özcan’ın zabıta müdürlüğü görevini tekrar Yılmaz’a iade ettiği belirlendi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz’dan helallik isteyerek; “Dün malum belediye meclisinde bir gerginlik oldu. Bize sürekli sosyal medya üzerinden başka mecralardan hem şahsımı, hem Belediye Başkanlığını hem de meclis üyelerini töhmet altında bırakan açıklamalar yapan bir belediye meclis üyesi ile ilgili bir karar aldım. Sonra bu karar uygulanmayınca işin doğrusu biraz hiddetlendim. Ama sonrasında arkadaşlarımız geldi. Ak Parti ve CHP’li meclis üyeleri bana olayı anlattılar. İstişare ettik ve senin elinden geleni yaptığını söylediler. Sonra ben görüntüleri izledim ve huzursuz oldum. Sana karşı bilmeden ve istemeden bir haksızlık yapmışız. Bundan dolayı senden helallik istiyorum. Görevine aynı şekilde devam ediyorsun. Bu olaydan dolayı da sen ve ailen bana hakkınızı helal edin. Biz tek adam değiliz. Hata yaptığımızda telafi etmeyi de biliriz” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ