Bolu Valisi Erkan Kılıç Başkanlığında, Bağımlılıkla Mücadele Kurumlararası İş Birliği Projesi Protokolü imzalandı. Projeyle, AMATEM'in takip ettiği bireylerin ihtiyaçlarının tespiti, karşılanması, rehabilitasyonları ve topluma yeniden kazandırılmalarına yönelik faaliyetler yürütülecek.

Haber: Aslı Akış

Protokol imza törenine; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Ersin Ak, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İI Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, İI Sağlık Müdürü Dr. Öğretim üyesi Muhammed Emin Demirkol, İlgili kurum amirleri ve kurul üyesi Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Bağımlılık ile Mücadele İI Koordinasyon Kurulu 2022 yılı 4. Toplantısı yapıldı. Toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü, bağımlılıkla mücadele kapsamında İlimizde yapılan, yürütülen, planlanan projeler ve çalışmalar değerlendirildi. Öte yandan, Bağımlılıkla Mücadele Kurumlararası İş Birliği Projesi ile madde bağımlılığı tanısı ile tedavi gören bireylerin ihtiyaçlarının tespit edilmesi, bu ihtiyaçların karşılanması, desteklenmesi ve bireylerin topluma yeniden kazandırılması amaçlanıyor.

VALİ KILIÇ, PROJENİN AMAÇLARINI ANLATTI

Protokol imza töreninde konuşan Bolu valisi Erkan Kılıç, Proje kapsamında, madde bağımlısı olan kişilerin tedavi süresinin ardından yeniden madde kullanmamaları ve topluma kazandırılmasının amaçlandığını belirterek; “Kişinin kendine göre iş sorunu varsa, iş konusunda yardımcı olmak, maddi ihtiyacı varsa maddi yönden destek olmak, sağlıkla alakalı sorunu varsa bunu desteklemek aynı zamanda işin içerisine sporu da dahil ediyoruz. Bizde bulunan birçok kurumun iş birliği içerisinde bu kişilere bir hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bu yıl içerisinde bu projeyi biz devam ettireceğiz. Bu kişilerle üniversitemiz, sağlık müdürlüğümüz, bir çalışma içerisine girdi. Tek tek kendileriyle görüşüldü. Projenin içerisinde yer almak isteyen ilk etapta 33 kişiyle ilgili olarak bu yıl içerisinde bu projemizi biz gerçekleştireceğiz. Sonradan katılmak isteyen, dahil olmak isteyen, daha önce madde kullanmış olan kişileri de proje içerisine biz almak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“BAĞIMLILILK İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Bolu’da iş birliği kurumlar ile bağımlılık ile mücadele çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Vali Kılıç, “Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu Cumhurbaşkanlığımızın bünyesinde bulunmakta. Başta Cumhurbaşkanlığımız, İçişleri Bakanlığımız önemli çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda da Bolu olarak elimizden gelen gayreti Emniyet, Jandarma, Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Spor ve bütün ilgili kamu kurumlarıyla yoğun bir mücadelenin içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecektir. Bolu özelinde gerçekleştirmiş olduğumuz 2 tane projemizde ülke genelinde uygulanmasına yönelik olarak da bir çalışma başlatıldı. Okullarla spor kulüplerini bir araya getirip boş zamanlarını değerlendirerek maddeden uzak bir yaşam sürmelerine yönelik bir çalışmamız var.” İfadelerini kullandı.

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ BAĞIMLILIK MADDELERDEN UZAK TUTMAK”

Vali Kılıç, öğrencilerin bağımlılık yapan maddelerden uzak kalması adına okullarda takip ekiplerinin olacağına işaret ederek; “Okullarımız da başta sigara olmak üzere bağımlılık yapan maddelerden öğrencilerimizi, gençlerimizi uzak tutmak, korumak, onlara bu konuda hem bilgi verme anlamında da okullarda takip ekiplerimiz olacak. Sağlıklı, huzurlu bir yaşam anlamında, daha önce YEŞİLAY’ın da bu faaliyetlerin içerisinde bulunduğu çalışmaları gerçekleştirmek istiyoruz. Bu projemizde bizim ülke genelinde uygulanabilecek projeler içerisine alındığını duymuş olduk. Buda bizi fazlasıyla mutlu etti.” dedi.

“FARKINDALIK ARTIRICI ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Projeye katkı sunacak tüm kurumlara  teşekkür eden Vali Kılıç; “ Bu gerçekleştireceğimiz protokolün imzasını birazdan hep beraber protokolü imzalayacağız. Tekrar bu projelerde çaba gösteren, gayret gösteren tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum. Bolu’da önümüzdeki yıl kolluk birimlerimizin, jandarmanın, emniyetin, sahada bu tip maddelere yönelik olarak vermiş olduğu yoğun ve gayretli mücadeleye bizde il olarak hem farkındalık artırıcı çalışmalara ağırlık vereceğiz. Bunun yanında bu maddeye bir şekilde bulaşmış gençlerimizi, vatandaşlarımızı da bu maddelerden daha uzak nasıl tutabiliriz, tekrar buna yaklaşmamaları anlamında da bu çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

VALİ KILIÇ AMATEM’İ ZİYARET ETTİ

Protokol imza töreninin akabinde bolu valisi Erkân Kılıç, kurum müdürleriyle birlikte Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezinde (AMATEM) tedavisi devam eden bireyleri ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Editör: TE Bilisim