İYİ Parti Bolu Belediye Meclisi Üyesi Hasan Hakan Alpaslan, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti ve AK Parti milletvekilleri arasında çıkan kavga sırasında İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün uğradığı yumruklu saldırıyı kınadı. Alpaslan; “Milletin meclisinde, Milleti temsil eden zatın attığı yumruk, hem Partimize, hem Milletimize, hem de siyasete atılmıştır. Kimse Partimizi bu mecralara çekmeye, kaos ortamı yaratmaya, sabrımızı da ölçmeye kalkmasın.” dedi.

Haber: Aslı Akış

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Alpaslan, Kasım Ayı Belediye Meclis toplantısının ikinci oturumunda AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atmasıyla ilgili konuştu.

Alpaslan, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e geçmiş olsun dileklerini ileterek; “TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri sırasında Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık tarafından, İYİ Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs’e atılan yumruk nedeniyle, vekilimiz yoğun bakıma alınmıştı. Son gelen bilgilere göre çok şükür sağlık durumu iyidir. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

“ZATIN ATTIĞI YUMRUK, HEM PARTİMİZE, HEM MİLLETİMİZE, HEM DE SİYASETE ATILMIŞTIR”

Yapılan saldırıyı kınadığını da ifade eden Alpaslan, atılan yumruğun hem partisine hem de millete atıldığını vurgulayarak; “Milletin meclisinde, Milleti temsil eden zatın attığı yumruk, hem Partimize, hem Milletimize, hem de siyasete atılmıştır. İşin en berbat tarafı da, yumruk atan bu vekilin bunu doğal karşılaması ve en azından bir özür bile dilememesidir. Yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, akabinde devam eden saygısız tavrı da reddediyorum.” şeklinde konuştu.

“KİMSE KAOS ORTAMI YARATMAYA, SABRIMIZI DA ÖLÇMEYE KALKMASIN”

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Alpaslan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Hiçbir Ahlaksız yumruk bizi Hakkın ve Hakikatın yolundan ayıramayacaktır” sözünü anımsatarak; “Sorunların çözümü kavga, gürültü, bağırma, sokak, ring değildir. Kimse Partimizi bu mecralara çekmeye, kaos ortamı yaratmaya, sabrımızı da ölçmeye kalkmasın. Maalesef şiddet şiddeti doğurur. Vekilimiz asla yalnız değildir. Bütün vekillerimizi, yöneticilerimizi, idarecilerimizi, başkanlarımızı sükûnete davet ediyorum. Sorunun çözümü sandıktır, demokrasidir. Halk bizlerden ve sizlerden hizmet bekler, kavga değil.  Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendinin de ifade ettiği üzere, Hiçbir Ahlaksız yumruk bizi Hakkın ve Hakikatın yolundan ayıramayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim