Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan “Geleceğe Nefes Olkampanyası kapsamında Bolu’da hedeflenen 108 bin 225 fidanın tamamı sahiplenildi. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Ülkemizde ağaç sevgisini aşılamak, doğaya ve çevreye karşı duyarlılığı arttırmak ve son yıllarda çıkan orman yangınları sonrasında tahrip olan orman arazilerini tekrar ağaçlandırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası büyük ses getirdi.

Kampanya başladıktan kısa bir süre sonra Türkiye’deki bir çok ilde sahiplenilmesi hedeflenen fidan sayısına ulaşıldı. Bolu’da da hedeflenen 108 bin 225 fidanın tamamı sahiplenilerek, kısa sürede %100’lük bir orana ulaşıldı.

Kampanya kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde sahiplenilen 11 milyon fidanla birlikte Bolu’da da 108 bin 225 fidan 11 Kasım Pazartesi günü Saat 11.00’de toprakla buluşacak.

Kampanyada ayrıca fidan bağışında da bulunulabiliyor. Kişi yada kurumlar, istediği sayıda fidan bağışında bulunabiliyor. 10 lira karşılığında yapılan bağış sonrasında katılımcılara bir gün içinde e-sertifika, 5 gün içinde de basılı sertifika ulaştırılıyor.

Editör: TE Bilisim